ΣΙΝΕ

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Πανελλαδικές 2011 με λιγότερους εισακτέους σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

Σχεδόν δυο εβδομάδες πριν την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων και το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τον αριθμό των εισακτέων στα
ΑΕΙ και στα ΤΕΙ της χώρας.Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και όπως όλα δείχνουν, ετοιμάζει μεγάλο «κούρεμα» στους εισακτέους, το οποίο θα γίνει σε τρεις περιπτώσεις: στις κεντρικές σχολές με μεγάλη ζήτηση, στα τμήματα που δεν έχουν αντίκρισμα στην αγορά εργασίας, αλλά και στα περιφερειακά τμήματα που βρίσκονται στα αζήτητα.
Οι πρόεδροι των τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ, εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης, έχουν ζητήσει μέχρι και μείωση των εισακτέων κατά 50%.
Συγκεκριμένα, οι αλλαγές που θα γίνουν είναι οι εξής:
* Μπαίνει τέλος στο καθεστώς των μεταγραφών. Αυτό σημαίνει ότι όσοι ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι κτλ), θα εγγράφονται απευθείας στις σχολές που δηλώνουν στο μηχανογραφικό και θα εισάγονται σε επιπλέον ποσοστό θέσεων.
* Μειώνεται ο αριθμός των υποψηφίων των Πανελλαδικών. Όσοι μαθητές δεν επιθυμούν να δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις και να εισαχθούν σε κάποιο Ανώτατο Ίδρυμα, θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν απολυτήριο Λυκείου δίνοντας μόνο ενδοσχολικές εξετάσεις.
* Τέλος, αλλάζει και ο τρόπος υπολογισμός των μορίων, τα οποία προκύπτουν από το βαθμό πρόσβασης, τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας και τα ειδικά μαθήματα.
Star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις