ΣΙΝΕ

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Μαζεύουν τα πράγματα τους τώρα στο Alter...

...Λύση δε φαίνεται να βρίσκεται!!!
Όλα πλησιάζουν στο οριστικό τέλος. Πριν λίγο πέρασε και ο Γιώργος Αυτίας από το κανάλι και μάζεψε όλα τα πράγματά του. Αποκλειστικό ρεπορτάζ από το Queen.gr
Στις εξελίξεις που υπάρχουν, θα γίνει μια συνέλευση την Παρασκευή όπου θα παραστούν νομικοί σύμβουλοι της ΕΣΗΕΑ ώστε να κατατεθούν αγωγές για να διασφαλίσουν τα χρήματά τους όλοι όσοι δουλεύουν. Στη διαβούλευση έπεσε ως ιδέα να προβάλλεται και ένα απεργιακό δελτίο το οποίο θα δίνει βήμα όχι μόνο στους εργαζόμενους του ALTER αλλά και σε άλλα κοινωνικά στρώματα τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά εργασιακά προβλήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από το ALTER σήμερα υπήρξε και νέα κίνηση του Κώστα Γιαννίκου ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον δημοσιογράφο Βασίλη Ζέρβα - όπου εκπροσωπεί τους δημοσιογράφους - όπου και του είπε ότι από την Παρασκευή ή την Δευτέρα θα ξεκινήσει σταδιακά η καταβολή των δεδουλευμένων. Κάτι τέτοιο όμως δεν έδωσε πίστη και ελπίδα στον ίδιο για να το μεταφέρει στους εργαζομένους.
Να σας θυμίσουμε ότι ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα και οι 140 δημοσιογράφοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας καθώς η εργοδοσία δεν τήρησε τις υποσχέσεις της για πλήρη εξόφληση των δεδουλευμένων και προχώρησε μόνο στην καταβολή του δώρου και ενός ποσοστού της τάξης του 20% .
Και ενώ κάποιοι εργαζόμενοι ελπίζουν μέχρι και την τελευταία στιγμή πως ο ισχυρός άνδρας του Καναλιού Κώστας Γιαννίκος θα τηρήσει την υπόσχεσή του για σταδιακή καταβολή των χρημάτων, τα επόμενα εικοσιτετράωρα οι περισσότεροι δεν ελπίζουν πλέον σε τίποτα και έτσι έχουν ξεκινήσει να μαζεύουν τα προσωπικά τους αντικείμενα από τα γραφεία. Πριν δέκα λεπτά μάλιστα τουλάχιστον είκοσι άτομα πέρασαν από το Μπουρνάζι και έφυγαν με σακούλες σούπερ μάρκετ που είχαν μέσα αντικείμενα προσωπικά. Μεταξύ αυτών και μεγαλοστελέχη και παρουσιαστές του καναλιού που σε κατ' ιδίαν συζητήσεις τους προεξοφλούν την πτώχευση του καναλιού.
Πλέον το ALTER έχει δεχθεί και τελεσίγραφο από την DIGEA πως αν τις επόμενες εβδομάδες δεν αποπληρώσει το χρέος του προς την ψηφιακή πλατφόρμα τότε θα κατέβει από το μπουκέτο των ψηφιακών καναλιών.
Πάντως αξίζει να τονίσουμε ότι στελέχη του καναλιού που περνάει οριακά τραγικές στιγμές μιλούν ανοιχτά για το κλείσιμο του σταθμού τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τράγκας από τον αέρα του Real fm σήμερα το πρωί ανέφερε: "Τον π.. το ALTER! Δύσκολο να βρει 520 εκατομμύρια ευρώ. Κλείνει το μαγαζί, όπως σας τα έχω πει κατά καιρούς, δεν πήγαινε άλλο. Πλήρωνα και από την τσέπη μου". Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι δηλώσεις που κάνουν σε φίλους και γνωστούς οι Γιώργος Αυτιάς και η Ανίτα Πάνια.
http://www.queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις