ΣΙΝΕ

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Εφιαλτικές ώρες έζησε ηλικιωμένος στα χέρια του ανηψιού του!

Εφιαλτικές ώρες έζησε ένας ηλικιωμένος από το Σέλινο Χανίων, ο οποίος επί δεκαέξι ώρες έμεινε δεμένος και φιμωμένος ύστερα από επίθεση που δέχτηκε από ομάδα κακοποιών, της οποίας ηγείτο ο 35χρονος ανιψιός του!
Η περιπέτεια για τον άτυχο 72χρονο, που ζει μόνος του, άρχισε στις 4.00 το απόγευμα της Κυριακής όταν τρεις κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι του στην περιοχή Μερτές και με την απειλή πιστολιού τού ζήτησαν να τους δώσει όσα χρήματα είχε μέσα στο σπίτι. Ο ηλικιωμένος αρνήθηκε, μη μπορώντας να φανταστεί τι θα επακολουθούσε. Οταν οι δράστες κατάλαβαν ότι ο γέροντας ήταν αποφασισμένος να τους... παιδέψει, άρχισαν να τον χτυπούν άγρια στο πρόσωπο, ενώ στη συνέχεια τον έδεσαν χειροπόδαρα με το καλώδιο του τηλεφώνου.
Στη συνέχεια του έκλεισαν το στόμα με μονωτική ταινία και έτσι έκαναν με άνεση «φύλλο και φτερό» το σπίτι. Τα χρήματα που βρήκαν όμως ήταν μόνο 480 ευρώ που ήταν η σύνταξη τού παππού, τα οποία ωστόσο πήραν και εξαφανίστηκαν αφήνοντας το θύμα αβοήθητο.
Ο άτυχος 72χρονος δεν μπορούσε ούτε να φωνάξει, ούτε να κουνηθεί. Παρ’ όλα αυτά, δεν το έβαλε κάτω και άρχισε να προσπαθεί να κόψει την ταινία που του κρατούσε το στόμα κλειστό.
Τελικά τα κατάφερε υγραίνοντάς τη με το σάλιο του και αμέσως άρχισε να φωνάζει σε βοήθεια. Τις κραυγές του άκουσε την επομένη στις 8.00 το πρωί ένας γείτονας που μπήκε στο σπίτι του και τον απελευθέρωσε ύστερα από δεκαέξι ώρες που είχε μείνει δεμένος! Οι γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία, άνδρες της οποίας έσπευσαν στο σημείο και ξεκίνησαν εξονυχιστικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Λίγες ώρες αργότερα κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν εκ των δραστών, ο οποίος αποδείχτηκε ότι είναι ένας 35χρονος ανιψιός του θύματος. Ο δράστης κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων και πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, ενώ αναζητούνται οι δύο συνεργοί του.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, οι δράστες συμπεριφέρθηκαν με απίστευτη βιαιότητα στον άτυχο γέροντα, απαιτώντας να τους υποδείξει το σημείο όπου είχε κρυμμένα τα χρήματα. Το περιστατικό έχει αφήσει άφωνη την τοπική κοινωνία που αδυνατεί να πιστέψει ότι ο ένας από τους τρεις αδίστακτους ληστές ήταν συγγενής του θύματος.
Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις