ΣΙΝΕ

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Εφιάλτη δίχως όρια ζούσαν δέκα παιδιά!!!

Eναν εφιάλτη δίχως όρια ζούσαν δέκα παιδιά τα οποία κρατούνταν φυλακισμένα σε πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας. Σύγχρονοι δουλέμποροι τα ανάγκαζαν να ζητιανεύουν και τα βασάνιζαν, όταν τα «μεροκάματά τους» δεν ήταν ικανοποιητικά!Το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων εισέβαλε χθες στο κολαστήριο της οδού Θεμιστοκλέους και απελευθέρωσε είκοσι ανθρώπους, ανάμεσά τους δέκα παιδιά, ηλικίας από 9 έως και 14 ετών, μία γυναίκα στον 6ο μήνα της κύησής της, αλλά και νεαρούς με κινητικά προβλήματα και ακρωτηριασμένα άκρα.
Οι συνθήκες που επικρατούσαν στην πολυκατοικία ήταν άθλιες για ανθρώπινα όντα. Οσον αφορά τα δύστυχα παιδιά που είχαν πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος, τα σημάδια από τα βασανιστήρια στα οποία τα υπέβαλαν οι δουλέμποροι ήταν εμφανέστατα στα κορμάκια τους.
Από την Ασφάλεια Αττικής συνελήφθησαν ένας Ελληνας 70 ετών και η 60χρονη Βουλγάρα σύζυγός του, οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες του κτιρίου, και ένας 60χρονος συνεργός τους, ομογενής από τη Β. Ηπειρο.
Οι κατηγορούμενοι, εκμεταλλευόμενοι τη δεινή οικονομική κατάσταση των ανήλικων από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, αλλά και των συγγενών τους, πρόσφεραν στέγη και τροφή στο κολαστήριο της οδού Θεμιστοκλέους, με την υποχρέωση από την πλευρά των αλλοδαπών να τους παραδίδουν όλα τα χρήματα που κέρδιζαν από την επαιτεία Μάλιστα, το ηλικιωμένο ζευγάρι μαζί με τον συνεργό του διέμεναν σε διαμέρισμα της ίδιας πολυκατοικίας, το οποίο σαφώς δεν είχε καμία σχέση με τις άθλιες συνθήκες υγιεινής που επικρατούσαν στα υπόλοιπα διαμερίσματα που είχαν παραχωρήσει στους είκοσι αλλοδαπούς, τους οποίους εκμεταλλεύονταν με στυγνό τρόπο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες υποχρέωναν τους συνοδούς και τους συγγενείς των ανηλίκων, αγοριών και κοριτσιών, να τα ξυλοκοπούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, στην περίπτωση που το «μεροκάματο» από την επαιτεία δεν ήταν αρκετό ώστε να ικανοποιήσει την απληστία των εκμεταλλευτών τους.
Ο συνεργός του ηλικιωμένου ζευγαριού σε καθημερινή βάση μετέφερε με το αυτοκίνητό του τους ανάπηρους επαίτες στα «πόστα» τους, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, ιδιαίτερα σε εμπορικούς δρόμους του ιστορικού κέντρου. Τα παιδιά (τα οποία εφοδίαζαν με ακορντεόν κι άλλα μουσικά όργανα), δε, τα μετέφεραν στις τουριστικές περιοχές της Αθήνας, όπως το Μοναστηράκι ή την Πλάκα, και τα επιτηρούσαν με συχνές «περιπολίες» στα «πόστα» τους.
Παράλληλα, ο συνεργός του ζευγαριού κατά τη διάρκεια της ημέρας -και στο μεσοδιάστημα των «περιπολιών επιτήρησης» της επαιτείας- έπαιρνε από τα ανήμπορα παιδιά τα χρήματα που είχαν εξοικονομήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή, για να μην τα ξοδέψουν σε γλυκά, σοκολάτες και τρόφιμα.
Χθες το μεσημέρι, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις