ΣΙΝΕ

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Συνελήφθησαν τρεις για παιδική πορνογραφία!!!

Άλλο ένα πλήγμα στους διακινητές της παιδικής πορνογραφίας, καθώς συνελήφθησαν τρία άτομα σε Αθήνα και Χανιά, ενώ  ένα ακόμη αναζητείται από την αστυνομία.  
Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων.
Ειδικότερα, είχε προηγηθεί δίμηνη ψηφιακή έρευνα στο διαδίκτυο, που διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω του ειδικού προγράμματος διαδικτυακής έρευνας TLO, κατά την οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη ηλεκτρονικών ιχνών Ελλήνων χρηστών Ίντερνετ, σε on line διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Μετά από ψηφιακή ανάλυση ταυτοποιήθηκαν τέσσερις χρήστες διαδικτύου, από την Αθήνα και τα Χανιά, οι οποίοι διακινούσαν το παραπάνω υλικό.
Οι δράστες χρήστες είχαν ενεργοποιήσει ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων (peer-to-peer) και “κατέβαζαν” υλικό παιδικής πορνογραφίας, από άλλους διακινητές, που βρίσκονταν σε διάφορα χώρες.
Κλιμάκια Αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που μετέβησαν στις δύο πόλεις, κατάσχεσαν οκτώ σκληρούς δίσκους και τέσσερις φορητούς υπολογιστές με υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Τα ευρήματα εξετάζονται από τα εργαστήρια της Δ.Ε.Ε., ώστε να διαπιστωθεί εάν οι εμπλεκόμενοι συνεργάζονταν μεταξύ τους ή με άλλους χρήστες του Ίντερνετ με σκοπό την ανταλλαγή και την διακίνηση ανάλογων αρχείων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, ενώ σε βάρος του κατηγορουμένου από τα Χανιά είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από το 27ο Τακτικό Ανακριτικό Τμήμα Αθηνών, για αποπλάνηση ανηλίκων κατά συρροή.
cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις