ΣΙΝΕ

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Super League: Όνειρα και... εφιάλτες

Τρεις «στροφές» πριν το τέλος απέμειναν στη ελληνική Super League...με το ενδιαφέρον να εντοπίζεται στις ομάδες που ονειρεύονται ευρωπαϊκά και αυτές που προσπαθούν να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

AEK-AΤΡΟΜΗΤΟΣ
Στις 30 Απριλίου οι δύο ομάδες διεκδικούν στο ΟΑΚΑ το Κύπελλο Ελλάδας
ΑΕΚ: Μία από τις πλέον «μαύρες» σελίδες στην ιστορία της… γράφτηκε για την ΑΕΚ την περασμένη αγωνιστική στην ήττα με 6-0 από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό στο Φάληρο. Σε δεύτερη μοίρα πέρασαν κατά τη διάρκεια της διακοπής τα αγωνιστικά καθώς άπαντες στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο ασχολούνταν με άλλα θέματα, από την αδειοδότηση έως τα… γκαζάκια στο σπίτι του Σκόκο. Κόντρα στον Ατρόμητο ο Μανόλο Χιμένεθ δεν υπολογίζει στους Μανωλά (αμυντικός, 21/0) και Δέλλα (αμυντικός, 19/2) λόγω τιμωρίας και τραυματισμού αντίστοιχα.

Ατρόμητος: Οχτώ ματς χωρίς νίκη συμπλήρωσε ο Ατρόμητος, ο οποίος πριν τη διακοπή αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 εντός έδρας με τον ΠΑΟΚ, με το γκολ του Σφακιανάκη στο 88ο λεπτό να χαρίζει το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του Γιώργου Δώνη. Στο +2 από τον υποβιβασμό οι φιλοξενούμενοι, με τον Έλληνα τεχνικό να μην έχει στη διάθεσή του σήμερα τους τιμωρημένους, Σαγκανόφσκι (επιθετικός, 25/3) και Καραλή (επιθετικός, 11/1).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΑΡΗΣ
Αστέρας Τρίπολης: Την εκτός έδρας ήττα με 1-0 γνώρισε στη Ξάνθη ο Αστέρας, που παρέμεινε σε δύσκολη θέση και πλέον το παιχνίδι με τον Άρη αντιμετωπίζεται σαν τελικός. Την καλή παράδοση (2 νίκες και 1 ισοπαλία) που έχουν «χτίσει» στα εντός έδρας παιχνίδια τους με τον Άρη θέλουν να διατηρήσουν οι γηπεδούχοι, με τον Παύλο Δερμιτζάκη να μην υπολογίζει στον Σωκράτη Φυτανίδη (αμυντικός, 24/0).
Άρης: Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό, ο Άρης κατάφερε να «γυρίσει» το ματς και να κάνει το δύο στα δύο από τη μέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Σάκης Τσιώλης. Στους 5 βαθμούς η απόσταση από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι-οφ για τους φιλοξενούμενους που θα παραταχθούν σήμερα στην Τρίπολη χωρίς Σηφάκη (τερματοφύλακας, 22 συμμετοχές), Μπομπαντίγια (επιθετικός, 5/2), Πρίττα (μέσος, 15/0), Τσεσνάουσκις (μέσος, 9/0) και τον τιμωρημένο Νέτο (μπακ-χαφ, 23/6).

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Κέρκυρα: Το πάλεψε όσο μπορούσε η ομάδα του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό χωρίς ωστόσο να καταφέρει να φύγει με θετικό πρόσημο, καθώς γνώρισε την ήττα με 2-1. Τέσσερις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα μετρούν οι γηπεδούχοι που «έμπλεξαν» για τα καλά καθώς βρίσκονται μόλις 2 βαθμούς μπροστά από τον Αστέρα Τρίπολης. Χωρίς προβλήματα στον… τελικό με τον Πανιώνιο.
Πανιώνιος: Δεν κατάφερε να φύγει με τους 3 βαθμούς της νίκης από τη Θεσσαλονίκη και την αναμέτρηση με τον Ηρακλή η ομάδα του Τάκη Λεμονή, που δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων (1-1). Ο Έλληνας τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του για το παιχνίδι στο νησί των «Φαιάκων» τον τιμωρημένο Κοντοέ (αμυντικός, 25/1) και τον τραυματία Κούκετς (μέσος, 14/1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΚΑΒΑΛΑ
Ολυμπιακός: Με ονειρικό τρόπο «κλείδωσε» τον φετινό τίτλο η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, επικρατώντας με το εμφατικό 6-0 της ΑΕΚ πριν τη διακοπή. Με στόχο να δώσουν συνέχεια στο εντός έδρας απόλυτο οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται την Καβάλα σε ένα παιχνίδι που Ερνέστο Βαλβέρδε δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των τιμωρημένων Α. Παπαδόπουλο (αμυντικός, 25/0), Τοροσίδη (αμυντικός, 20/3), Ιμπαγάσα (μέσος, 23/0) αλλά και ο Πάντελιτς (επιθετικός, 19/8).
Καβάλα: Χωρίς να είναι χειρότερη του Ολυμπιακού Βόλου στο ντεμπούτο του Μαντζουράκη η Καβάλα γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 1-0 (δεύτερη σερί στο πρωτάθλημα) και τέθηκε εκτός των θέσεων που οδηγούν στα πλέι-οφ. Κόντρα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό οι «Αργοναύτες» θα παραταχθούν ξανά  χωρίς τους τιμωρημένους Ντουγκλάο (αμυντικός, 22/1) και Καρντόσο (μέσος, 20/0).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΞΑΝΘΗ
Ολυμπιακός Βόλου: Το πιο σημαντικό βήμα για μια θέση στα πλέι-οφ πραγματοποίησε την περασμένη αγωνιστική η ομάδα του Βόλου με την εκτός έδρας επικράτηση επί της Καβάλας (0-1). 4 over στα 6 τελευταία ματς μετρούν οι γηπεδούχοι που θέλουν ακόμα μία νίκη σήμερα απέναντι στη Ξάνθη ώστε να εδραιωθούν στην πρώτη πεντάδα. Εκτός αποστολής οι τραυματίες Μόνχε (επιθετικός, 21/3), Αλβάρεζ (αμυντικός, 24/0) και ο τιμωρημένος Ντολεζάι (αμυντικός, 20/0).
Ξάνθη: «Καθάρισε»  με την υπόθεση παραμονή η Ξάνθη πριν τη διακοπή με την εντός έδρας επικράτηση επί του άμεσα ενδιαφερόμενου Αστέρα Τρίπολης με 1-0. Εκτός αποστολής σήμερα οι τιμωρημένοι Φλίσκας (μέσος, 19/0)και Πόι (επιθετικός, 24/4) και ο τραυματίας Στιούαρτ (αμυντικός, 12/1).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Πανσερραϊκός: Αποχαιρέτησε και μαθηματικά την κατηγορία η ομάδα των Σερρών την περασμένη αγωνιστική με την εκτός έδρας ήττα με 3-1 από τον Άρη, σε μια αναμέτρηση που βρέθηκε μπροστά στο σκορ, αλλά τελικά δεν κατάφερε να πάρει κάτι στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Χωρίς σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα οι γηπεδούχοι κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Παναθηναϊκός: Δεν ήταν καλή η εμφάνιση της ομάδας του Ζεσουάλδο Φερέιρα κόντρα στην Κέρκυρα, σε μια αναμέτρηση που οι «πράσινοι» το μόνο που κρατούν είναι οι 3 βαθμοί της νίκης (2-1) που τους δίνει προβάδισμα ενόψει πλέι-οφ. Χωρίς τον Τζιμπρίλ Σισέ (επιθετικός, 25/19) και τους Λουίς Γκαρσία, Πλεσί, Σεϊταρίδη, Καρνέζη και Μαυρία θα παραταχθούν σήμερα οι φιλοξενούμενοι.

ΠΑΟΚ-ΛΑΡΙΣΑ
ΠΑΟΚ: Από το εκτός έδρας 2-2 με τον Ατρόμητο προέρχεται ο ΠΑΟΚ και πλέον απέκτησε συγκάτοικο στην 4η θέση τον Ολυμπιακό Βόλου στους 41 βαθμούς. Στο 88ο λεπτό δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης ο «δικέφαλος του βορρά» που σήμερα θα παραταχθεί κόντρα στη Λάρισα χωρίς τους Σαβίνι (αμυντικός, 7/0), Φιλομένο (επιθετικός, 10/0) και Τσουκαλά (μέσος, 11/1). Στον πάγκο ο Βιεϊρίνια.
Λάρισα: Με… μηχανική υποστήριξη πλέον η Λάρισα μετά και τη νέα ισοπαλία με 3-3 αυτή τη φορά κόντρα στον Εργοτέλη εντός έδρας. Τρεις φορές προηγήθηκε η ΑΕΛ αλλά δεν κατάφερε να πάρει την πολύτιμη νίκη και κόντρα στον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης. Εκτός αποστολής οι Ρομέου (μέσος, 22/3), Σίμιτς (μεσοεπιθετικός, 20/0)αλλά  και ο τιμωρημένος Βενετίδης (πλάγιος μπακ, 23/0).

Στο ψαχνό: Ολυμπιακός-Καβάλα over, Πανσερραϊκός-Παναθηναϊκός over και ΠΑΟΚ-Λάρισα goal/goal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις