ΣΙΝΕ

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Superleague: Σενάρια…play off!!!

Με αφορμή το τέλος του πρωταθλήματος
που πλησιάζει, το Onsports σας παρουσιάζει τα πιθανά σενάρια για το ποια θα είναι η βαθμολογία των ομάδων που θα συμμετέχουν στα play off.
Ο πρώτος της βαθμολογίας, στο σχετικό μίνι πρωτάθλημα, είναι σίγουρα ο Παναθηναϊκός, αφού έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την δεύτερη θέση στη βαθμολογική κατάταξη. Το ζητούμενο και το κίνητρο στα τελευταία δύο παιχνίδια των «πρασίνων», είναι η διατήρηση της διαφοράς τους από την πέμπτη ομάδα, τον Ολυμπιακό Βόλου.
Θυμίζουμε ότι η βαθμοί των ομάδων βγαίνουν απο την διαφορά τους με τον πέμπτο της κατάταξης, αν αυτή διαιρεθεί με το 4. Για παράδειγμα ο Παναθηναϊκός, που αυτή την ώρα έχει 13 βαθμούς διαφορά απο τον Ολυμπιακό Βόλου (13:4=3,25), θα ξεκίναγε τα play off με 3 βαθμούς, ενώ οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός Βόλου, χωρίς πόντο. Το συγκρότημα του Φερέιρα ωστόσο, θέλει να διατηρήσει αυτή τη διαφορά στα τελευταία δύο παιχνίδια, καθώς σε περίπτωση που δεν νικήσει τον Αστέρα Τρίπολης και τον Ολυμπιακό Βόλου, κινδυνεύει να εισέλθει στα play off με 2 βαθμούς.
Ελπίδες για να μπει στα play off με βαθμούς, διατηρεί και η Ένωση, έστω και αν αυτό το σενάριο φαντάζει μακρινό. Με δύο νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια της σε συνδυασμό με ισάριθμες ήττες του Ολυμπιακού Βόλου, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν μαθηματικές πιθανότητες να αποκτήσουν 2 βαθμούς, που αναμφίβολα μπορεί να φανούν πολύτιμοι.
Τέλος, ΠΑΟΚ μπορεί να μπει στα play off με έναν πόντο, αν κερδίσει τα δύο εναπομείναντα ματς και τα χάσει ο Ολυμπιακός Βόλου, ενώ ο τελευταίος των play off ξεκινά τη διαδικασία χωρίς βαθμούς.
Η βαθμολογία των play off σήμερα:
1) Παναθηναϊκός 3
2) ΑΕΚ 0
3) ΠΑΟΚ 0
4) Ολυμπιακός Βόλου 0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις