ΣΙΝΕ

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Superleague: Οι εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος!

Οι φετινές εκπλήξεις του πρωταθλήματος και οι ποδοσφαιριστές που κανείς στην αρχή της σεζόν δεν είχε φανταστεί πως θα βοηθούσαν τόσο πολύ τις ομάδες τους. Μάλιστα για αρκετούς από αυτούς πριν καλά καλά γίνει η πρώτη σέντρα σε αγώνα της Superleague είχαμε αρχίσει να ακούμε μουρμούρες. Τα παιδιά όμως πάλεψαν, δούλεψαν σκληρά και σήμερα έχουν κερδίσει μία θέση στην βασική ενδεκάδα.
Φυσικά δεν αναφερόμαστε σε πρωτοκλασάτα ονόματα που περιμέναμε να κάνουν τη διαφορά, αλλά σε ποδοσφαιριστές που ήρθαν από το περιθώριο και κατάφεραν να ξεχωρίσουν.
Είναι γεγονός επίσης πως δεν είχαν όλες οι ομάδες την τύχη να δουν ένα παίκτη να ξεπετάγεται, που λέμε, κατά την διάρκεια της σεζόν. Δείτε τους δώδεκα καλύτερους:

Ολυμπιακός: Φρανσουά Μοδέστο (28 ματς, 2 γκολ)
Ο Γάλλος ήρθε στις αρχές του καλοκαιριού ως αντι-Ζαβλάκοφ. Δηλαδή μία φθηνή λύση που μπορεί να προσφέρει σε πολλές θέσεις της άμυνας. Λίγους μήνες μετά ο Μοδέστο είναι βασικός και αναντικατάστατος στη... μεσαία γραμμή! Με τον Ντουντού να παραπαίει, ο Γάλλος άρπαξε την ευκαιρία και κέρδισε μία θέση στην βασική ενδεκάδα.

Ξάνθη: Ολουμπάγιο Αντεφέμι (22 εμφανίσεις, 2 γκολ)
Στο ξεκίνημα της σεζόν ήταν από τους χειρότερους παίκτες της Ξάνθης και το ερώτημα ήταν γιατί ξεκινάει στην βασική ενδεκάδα. Από τον Νοέμβριο και μετά όμως ο Αφρικανός μεταμορφώθηκε σε μεγάλο εργαλείο για τη μεσαία γραμμή και την άμυνα, ενώ έχει πετύχει και δυο κρίσιμα γκολ.

ΑΕΚ: Νίκος Καράμπελας (24 εμφανίσεις, 1 γκολ)
Στο ξεκίνημα της σεζόν ήταν η τρίτη επιλογή πίσω από τους Νταντόμο και Παναγιώτη Λαγό. Στην διάρκεια της σεζόν όμως κέρδισε με το σπαθί του μία θέση στο αρχικό σχήμα και με το πάθος του έχει δώσει σημαντικές λύσεις στον Μανόλο Χιμένεθ. 

Ολυμπιακός Βόλου: Βιθέντε Μόνχε (24 εμφανίσεις, 4 γκολ)
Ίσως η μεγαλύτερη αποκάλυψη της φετινής σεζόν. Σπουδαία μονάδα για την ομάδα του Βόλου, αφού αν και στη σκιά του Ουμπίδες κατάφερε να τον ξεπεράσει και να γίνει απαραίτητος στην βασική ενδεκάδα. Ατελείωτο τρέξιμο, ασίστ, γκολ και συμμετοχή σε άμυνα και επίθεση.

Καβάλα: Τζαμέλ Αμπντούν (25 εμφανίσεις 3 γκολ)
Και αυτός μεγάλη ανακάλυψη της οικογένειας Ψωμιάδη. Μαζί με τον Ντιέ είναι οι ηγέτες της Καβάλας τη φετινή σεζόν. Κανείς δεν περίμενε το καλοκαίρι ότι θα μας άφησε με ανοιχτό το στόμα με τις ενέργειες του. Πλέον γίνεται σφαγή για το ποιος θα τον αποκτήσει.

Άρης: Κρίστι Βανγκέλι (28 εμφανίσεις)
Με τον Κούπερ στον πάγκο ο διεθνής Αλβανός φουλ μπακ βελτιώθηκε σε μεγάλο βαθμό και έκανε σπουδαία παιχνίδια κυρίως στην Ευρώπη. Ταχύτητα, καλός αμυντικά και με βοήθειες στην επίθεση. Να φανταστεί κανείς πως το καλοκαίρι ήταν για να φεύγει και από σπόντα έμεινε τελικά στον Άρη.

Εργοτέλης: Εγκούτο Ολίσε (23 εμφανίσεις, 1 γκολ)
Με τον Τζούνιορ να μεγαλώνει και να μην να προσφέρει αυτά που μπορούσε, ο Αφρικανός άσος πήρε στην πλάτη του τους Κρητικούς και σε αρκετά παιχνίδια ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του. Στο τέλος μας τα έχει χαλάσει λίγο, όμως ήταν από τους καλύτερους του πρώτου γύρου.

Ηρακλής: Ντάνι Ντάνιελ (26 εμφανίσεις 2 γκολ)
Ακριβώς αντίθετη πορεία με τον άσο του Εργοτέλη. Άρχισε να προσαρμόζεται μετά τον Δεκέμβρη και από τότε είναι από τους καλύτερους παίκτης του Ηρακλή. Μάλιστα τελευταία έχει αναδειχθεί σε ηγέτη της ομάδας, αφού βρίσκεται σε άμυνα, κέντρο και επίθεση.

Πανιώνιος: Γιούργκεν Μάχο (27 εμφανίσεις)
Τα έχουμε πει πολλές φορές. Αν ο Πανιώνιος μείνει τελικά στην κατηγορία, θα πρέπει να του κάνουν άγαλμα στην πλατεία. Ήρθε ως φθηνή λύση και έχει αποδειχθεί σε ηγέτη της ομάδας. Το καλοκαίρι μπορεί να φέρει χρήματα στο ταμείο...

Κέρκυρα: Γιώργος Μακρής (29 εμφανίσεις, 1 γκολ)
Ίσως ο κορυφαίος παίκτης στα αμυντικά χαφ του πρώτου γύρου. Πέρασε από τον ΠΑΟΚ αλλά δεν ακούμπησε, φέτος όμως είναι εξαιρετικός. Πολύ τρέξιμο και καλό δίδυμο με τον Ιεροκλή Στολτίδη. Ξεχωρίζει για την καλή τεχνική κατάρτιση και τις μακρινές μπαλιές του.

Ατρόμητος: Στέλιος Σφακιανάκης (30 εμφανίσεις, 4 γκολ)
Την περσινή σεζόν είχε παράπονα γιατί δεν έπαιρνε όσο χρόνο συμμετοχής θα ήθελε. Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε έρθει σε κόντρα με τον Γιώργο Δώνη. Φέτος όμως εκμεταλλεύτηκε τον τραυματισμό του Σαρμιέντο και απέδειξε πως παρότι τα χρόνια πέρασαν, η αξία παραμένει ίδια. Σπουδαίο πρωτάθλημα.

Πανσερραϊκός: Γιώργος Γεωργιάδης (27 εμφανίσεις, 6 γκολ)
Από το φετινό ναυάγιο του Πανσερραϊκού ο νεαρός άσος είναι ότι καλύτερο είχε να δείξει η ομάδα του. Μέχρι πρόσφατα, που τα λιοντάρια είχαν κίνητρο, ήταν ο ηγέτης και ο άνθρωπος που κρατούσε ζωντανό το όνειρο της παραμονής. Οι Σέρρες μπορεί να έπεσαν, όμως η καριέρα του Γεωργιάδη είναι σε άνοδο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις