ΣΙΝΕ

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Πλέι οφ 2011: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 0-2 (video)

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 0-2 της ΑΕΚ στο «ΟΑΚΑ» για την 6η και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, κατέλαβε την πρώτη θέση στο μίνι πρωτάθλημα και πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Και τα δύο τέρματα των «πράσινων» σημείωσε ο Cisse (58’ και 67’)
Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο πεντάλεπτο ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 7’ με σουτ του Κατσουράνη από μακριά το οποίο μπλόκαρε ο Saja. Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στο 10’ με τον Scocco να εκτελεί ένα φάουλ και τον Κοτσόλη να μαζεύει σε δεύτερο χρόνο την μπάλα. Εξαιρετικός ρυθμός στον αγώνα με το «τριφύλλι» να φτάνει κοντά στο γκολ στο 12’ με τον Μαρίνο, όμως ο Drpic έδιωξε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ. Μετά από την εκτέλεσή του ο Boumsong έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά πριν η μπάλα περάσει την γραμμή αποκρούστηκε από το κεφάλι του Cisse. Στο 17’ η «Ένωση» έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Λαγό, ο οποίος όμως δεν βρήκε την μπάλα με συνέπεια να καθαρίσει την φάση ο Κοτσόλης. Πάνω-κάτω η μπάλα και στο 23’ οι «πράσινοι» άγγιξαν το γκολ με τον Saja όμως να αποκρούει την προβολή του Kante. Ένα λεπτό μετά το σουτ του Νίνη πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι των «κιτρινόμαυρων». Η μεγαλύτερη ευκαιρία πάντως σημειώθηκε στο 29’ με το «τριφύλλι» να βλέπει το οριζόντιο δοκάρι να λέει «όχι» στο βολέ του Κατσουράνη από το ύψος της περιοχής. Επόμενη καλή στιγμή της αναμέτρησης στο 40’ με τον γκολκίπερ της ΑΕΚ, Saja, να αποκρούει δύσκολα το σουτ του Leto. Τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους στο 45’ με τον Cisse να σουτάρει ψηλά άουτ. Στις καθυστερήσεις δεν έγινε κάτι άξιο αναφοράς και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.
Η ΑΕΚ απείλησε με το «καλημέρα» στην επανάληψη. Στο 46’ το σουτ του Baha μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ. Ο Μαροκινός έχασε ακόμη μία ευκαιρία στο 54’, καθώς η κεφαλιά του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Παρά το γεγονός ότι η «Ένωση» έχανε τις ευκαιρίες ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που άνοιξε τελικά το σκορ στο 58’ με σουτ του Cisse. Ο Γάλλος επιθετικός χτύπησε ξανά στο 67’, αυτή τη φορά με κεφαλιά, γράφοντας έτσι το 0-2 και «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι. Για τα επόμενα 17 λεπτά ο αγώνας απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα και δεν σημειώθηκε κάποια φάση μπροστά από τις δύο εστίες. Στο 84’ ο Χριστοδουλόπουλος προσπάθησε να απειλήσει, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ, ενώ στο 85’ ο Saja απέκρουσε το σουτ του Leto. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Baha με κεφαλιά προσπάθησε να πετύχει το τελευταίο φετινό γκολ της «Ένωσης», αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του «τριφυλλιού». Μέχρι το τελικό σφύριγμα του Τριτσώνη δεν έγινε κάτι άξιο αναφοράς και έτσι ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε τη νίκη και μαζί την έξοδό του στα προκριματικά του Champions League.
Σκόρερ: Cisse 58’ και 67’
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Ευθυμιάδης (Πιερίας)
Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ (Manolo Jimenez): Saja, Καράμπελας, Mateos, Drpic, Dadomo, Γκέντσογλου (64′ Κλωναρίδης), Λαγός (79′ Guerreiro), Μάκος, Καφές (77′ Eder), Scocco, Baha
Παναθηναϊκός (Jesualdo Ferreira): Κοτσόλης, Kante, Sarriegi, Boumsong, Βύντρα (46′ Χριστοδουλόπουλος), Gilberto Silva, Κατσουράνης, Μαρίνος, Leto, Νίνης (63′ Καραγκούνης), Cisse
Δείτε σε video τα γκολ της αναμέτρησης ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 0-2

Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις