ΣΙΝΕ

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας 2011: Τον γύρο του κόσμου έκαναν τα επεισόδια!

Τα «χάλια» μας έκαναν όπως πάντα τον γύρο του κόσμου. Τα όσα έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας άφησαν άφωνους τους
ξένους, οι οποίοι μιλούν με τα χειρότερα λόγια για τις εικόνες ντροπής που διαδραματίστηκαν στο «ΟΑΚΑ».
Ακολουθούν οι αναφορές των ξένων μέσων στα επεισόδια του τελικού, έτσι όπως τις δημοσίευσε το site «exedrasports.gr»
Το site «laaficion.com» χαρακτηριστικά αναφέρει: «Ξύλο, ακόμη περισσότερο ξύλο, εικόνες βίας. Πόσο κοντά ή πόσο μακριά είναι να ζήσουμε τέτοιες εμπειρίες και στο ποδόσφαιρο του Μεξικού; Σε περίπτωση που δεν τις έχετε δει –διάολε- αυτές οι εικόνες καθηλώνουν…
Ο Τάσος Κάκος, διαιτητής του τελικού, αναγκάστηκε να σφυρίξει το παιχνίδι νωρίτερα, χωρίς να έχει πρόθεση για κάτι τέτοιο, όταν εκατοντάδες οπαδοί της ΑΕΚ απειλούσαν την ασφάλεια των άλλων θεατών του αγώνα. Οι χαρακτηρισμοί του αγώνα ως ‘’υψηλού κινδύνου’’ βγήκαν σωστοί. Ακόμη και ο προπονητής του Ατρόμητου, Γιώργος Δώνης μίλησε για οπαδούς που σημάδευαν με όπλα θεατές στα VIP του σταδίου»
Οι «Los Angeles Times» γράφουν: «Η ΑΕΚ έβαλε τέλος στα εννέα χρόνια «ξηρασίας» χωρίς τρόπαιο με την κατάκτηση του Κυπέλλου και νίκη 3-0 επί Ατρομήτου, αλλά η γιορτή αμαυρώθηκε από δεκάδες οπαδούς που εισέβαλαν στο αγωνιστικό χώρο και, οι οποίοι συγκρούστηκαν με την αστυνομία»
Το «Sports.yahoo.com»: «Οπαδοί της ΑΕΚ γιόρτασαν την κατάκτηση του Κυπέλλου ‘Πηγαίνοντας το ελληνικό ποδόσφαιρο 100 χρόνια πίσω’»
Στο κείμενο φιλοξενείται απόσπασμα από το Associated Press: «Ο διαιτητής Τάσος Κάκος αναγκάστηκε να φυσήξει στην σφυρίχτρα του μόλις ένα λεπτό αφότου έδειξε εννέα λεπτά καθυστέρηση, αφού εκατοντάδες οπαδοί της ΑΕΚ εισέβαλαν στο αγωνιστικό χώρο. Σκοπός πολλών εξ αυτών ήταν να πανηγυρίσουν με τους παίκτες της ομάδας, άλλοι όμως κατευθύνθηκαν προς την εξέδρα των επισήμων όπου κάθονταν μέλη των οικογενειών και φίλοι του Ατρομήτου, εκτοξεύοντας τους αντικείμενα».
Αναφορά γίνεται και στις δηλώσεις του προπονητή του Ατρομήτου, Γιώργου Δώνη: «Ποτέ ξανά δεν έχω δει σε έναν ματς παίκτες να πρέπει να παλέψουν για να σώσουν τις οικογένειες τους, τις οποίες σημάδευαν με πιστόλια».
Οι «Τimes of India»: «Βίαια συγκρούσεις στον τελικού Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ νικήτρια»
Τέλος ο «The Canadian Press»: «Χάος, βία και πρόωρο τέλος στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας με νίκη της ΑΕΚ 3-0 επί του Ατρομήτου»
Δείτε εδώ τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας 2011
Πηγή: «exedrasports.gr»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις