ΣΙΝΕ

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ενέχυρο το δίπλωμα οδήγησης για βερεσέ βενζίνη

Η άνοδος της βενζίνης έχει οδηγήσει πολλούς καταναλωτές σε κινήσεις απελπισίας. Αφήνουν ενέχυρο το δίπλωμα οδήγησης και άλλα προσωπικά αντικείμενα, προκειμένου να γεμίσουν το ντεπόζιτο της βενζίνης τους
Βενζίνη με βερεσέ βάζουν πολλοί καταναλωτές, λόγω της οικονομικής κρίσης, ενώ η πτώση της ζήτησης έχει οδηγήσει σε λουκέτο περισσότερα από 1100 πρατήρια.
"Αφήνουν ενέχυρο προσωπικά έγγραφα όπως ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης" , δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Άγγελος Τούντας σε συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας πως κάθε μέτρο που παίρνει η κυβέρνηση στριμώχνει την κοινωνία.
Εκτός από το δίπλωμα οδήγησης, πολλοί είναι εκείνοι που αναγκάζονται να αφήσουν μέχρι και την ταυτότητά τους για μέρες σε ένα βενζινάδικο, προκειμένου να αποκτήσουν λίγα λίτρα βενζίνης.
Από την άλλη, σύμφωνα με πρατηριούχους, αρκετά είναι πλέον και τα βενζινάδικα που αποφάσισαν να μην ακολουθήσουν την τακτική του βερεσέ και με γραπτή ανακοίνωση στην είσοδο του πρατηρίου, προειδοποιούν ότι το "τσάμπα, τελείωσε".
Η καθημερινή άνοδος της τιμής της βενζίνης έχει οδηγήσει οδηγούς και πολλούς βενζινοπώλες σε απελπιστική κατάσταση: οι μεν πρώτοι για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ χρειάζεται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού φουλάρισμα σημαίνει το ένα δωδέκατο του μέσου μισθού, ενώ οι δεύτεροι πληρώνουν με λουκέτο των πρατηρίων τους την άνοδο της τιμής της βενζίνης.
Τα δύο τελευταία χρόνια τα στοιχεία δείχνουν μείωση μέχρι και 40% στην κατανάλωση και ήδη 1.000 πρατήρια έχουν κλείσει.
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις