ΣΙΝΕ

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Νεκρός ο Μπιν Λάντεν.. !!! (VIDEO)

Νεκρός είναι ο ηγέτης της αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν, όπως δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Λάντεν σκοτώθηκε σε επιχείρηση "υπό την ηγεσία" των Ηνωμένων Πολιτειών στο
Πακιστάν, όπως μετέδωσε το CNN....

"Σήμερα το βράδυ είμαι σε θέση να ανακοινώσω στους Αμερικανούς και σε όλο τον κόσμο ότι οι ΗΠΑ ηγήθηκαν της επιχείρησης που οδήγησε στο θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, επικεφαλής της αλ Κάιντα, ενός τρομοκράτη που ευθύνεται για τη δολοφονία χιλιάδων αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών", δήλωσε ο Ομπάμα στο έκτακτο διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό από το Λευκό Οίκο.


Κανένας Αμερικανός δεν έχασε τη ζωή του στη διάρκεια της επιχείρησης, όπως επεσήμανε ο Ομπάμα, ενώ λήφθηκαν όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρξουν θύματα μεταξύ των πολιτών. "Αποδόθηκε δικαιοσύνη", υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από τον Λευκό Οίκο φωνάζοντας: "ΗΠΑ, ΗΠΑ". Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους ο Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε σε μία έπαυλη στην πακιστανική πόλη Αμποταμπάντ, κοντά στο Ισλαμαμπάντ.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ο νεότερος, ο οποίος ήταν πρόεδρος όταν σημειώθηκε η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, χαιρέτησε σήμερα την ανακοίνωση του θανάτου του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ένα γεγονός το οποίο χαρακτήρισε "κοσμοϊστορικό". "Η μάχη εναντίον της τρομοκρατίας συνεχίζεται, όμως σήμερα η Αμερική έστειλε ένα αδιαμφισβήτητο μήνυμα: Ανεξάρτητα με το πόσος χρόνος θα χρειαστεί, η δικαιοσύνη θα αποδοθεί", επεσήμανε ο Μπους σε ανακοίνωσή του.

Λίγα λεπτά αφότου επιβεβαιώθηκε η είδηση του θανάτου του αρχηγού της Αλ Κάιντα, οι Αμερικανοί ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς. Ειδικότερα, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον, κρατώντας σημαίες των ΗΠΑ και φωνάζοντας συνθήματα, όπως «ΗΠΑ, ΗΠΑ». Ίδιο είναι το σκηνικό και στο «Σημείο Μηδέν» στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ειδησεογραφικά δίκτυα, πρόκειται για μία τεράστια επιτυχία της κυβέρνησης Ομπάμα και των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή όπου οι Αμερικανοί είχαν χάσει κάθε ελπίδα αναφορικά με τον εντοπισμό του αρχηγού της Αλ Κάιντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις