ΣΙΝΕ

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Η ημέρα της μητέρας πλησιάζει και οι απάτες στο Facebook παραμονεύουν

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι με την κάθε ευκαιρία οι απάτες και οι ιοί στο Facebook κάνουν την εμφάνισή τους. Πρόσφατα είχαμε την απάτη με τη
φωτογραφία του Twilight, που ανάγκαζε τους χρήστες να μπουν σε μία ιστοσελίδα από την οποία είχαν κέρδος οι δημιουργοί. Μόλις πριν από 3 ημέρες και με την είδηση της δολοφονίας του Οσάμα Μπιν Λάντεν, το Facebook γέμισε με υποτιθέμενες πραγματικές φωτογραφίες από το συμβάν, που επίσης παραπλανούσαν τους χρήστες και τους οδηγούσαν σε κακόβουλα sites.

Ποια θα είναι η νέα αφορμή που θα εκμεταλλευτούν οι διαδικτυακοί απατεώνες; Η κοινή λογική αλλά και έγκυρες πηγές από το διαδίκτυο, κάνουν λόγο για εμφάνιση μίας νέας σειράς από απάτες που αυτή τη φορά θα έχουν θέμα την ημέρα της μητέρας που είναι την Κυριακή 8 Μαΐου. 
Έτσι λοιπόν να είστε προετοιμασμένοι να καλωσορίσετε εικόνες και συνδέσμους που έχουν να κάνουν με την παγκόσμια αυτή ημέρα. Θα πρέπει να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή καθώς είναι πιθανό, εάν ακολουθήσετε κάποια απάτη στο Facebook, να βρεθείτε με αρκετά ανεπιθύμητα προγράμματα εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας. Φυσικά κάτι τέτοιο μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες τόσο για την προσωπική σας ζωή (κλοπή προσωπικών δεδομένων), όσο και για τον υπολογιστή σας.
Για να είστε προετοιμασμένοι και για να φυλαχτείτε από τυχόν νέα απάτη του Facebook, θα πρέπει πρώτον να αναβαθμίσετε το λογισμικό ασφαλείας που χρησιμοποιείτε, δεύτερον να μην ανοίξετε κανένα αρχείο από άγνωστο αποστολέα και τέλος να μην προβείτε σε αγορές από ηλεκτρονικό κατάστημα όπου οδηγηθήκατε με δόλιο τρόπο. Είναι πολύ πιθανό άλλωστε να γεμίσουμε με ψεύτικες διαφημίσεις σε μορφή εικόνων (όπως στην απάτη με το Twilight) καταστημάτων με φθηνά δώρα για τις αγαπημένες μας μητέρες. Έχετε το νου σας λοιπόν.
Αλήθεια, έχει πάρει ήδη το μάτι σας κάποια απάτη σχετικά με την ημέρα της μητέρας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις