ΣΙΝΕ

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Η μαύρη επέτειος της τραγωδίας στη Marfin

Με δάκρυα στα μάτια οι συνάδελφοι των τριών αδικοχαμένων υπαλλήλων της Marfin, μαζεύτηκαν έξω από το υποκατάστημα της Σταδίου για να τιμήσουν την μνήμη
τους και να επαναλάβουν αυτό το "γιατί" που μέχρι σήμερα παραμένει αναπάντητο.
Όλα τα υποκαταστήματα της τράπεζας έμειναν κλειστά σε ένδειξη πένθους.
Μνημόσυνο για την Αγγελική Παπαθανασοπούλου, την Παρασκευή Ζούλια και τον Επαμεινώνδα Τσάκαλη, πραγματοποιήθηκε σε εκκλησία του κέντρου και στη συνέχεια οι συνάδελφοί τους συγκεντρώθηκαν έξω από το υποκατάστημα για να αφήσουν κεριά, σημειώματα και λουλούδια.
Από την τράπεζα πέρασαν και εκατοντάδες πολίτες για να τιμήσουν τους νεαρούς ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά που ξέσπασε όταν νεαροί πέταξαν βόμβες μολότοφ μέσα στο κτίριο με αποτέλεσμα να γίνει "παγίδα θανάτου". Στις δύο το μεσημέρι οι συγκεντρωμένοι κράτησαν ενός λεπτού σιγή.
Από την πλευρά του πολιτικού κόσμου, μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο απέναντι πεζοδρόμιο ενώ στο σημείο βρέθηκαν και μέλη των Οικολόγων. Χθες η Δημοκρατική Συμμαχία είχε επίσης οργανώσει εκδήλωση μνήμης.
Σε μήνυμά της η Δημοκρατική Αριστερά αναφέρει: "Η Δημοκρατική Αριστερά τιμώντας τα αδικοχαμένα παιδιά της Marfin- ακριβώς ένα χρόνο μετά και περίπου την ίδια ώρα-την Πέμπτη το μεσημέρι στις 2, θα βρεθεί στον τόπο της δολοφονίας τους(Σταδίου 23) και θα αφήσει ένα λουλούδι για τον Νώντα, της Παρασκευή, την Αγγελική και το αγέννητο μωρό της. Δεν λησμονούμε. Καμία δικαιολογία, καμία ανοχή σε πράξεις βίας!".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις