ΣΙΝΕ

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Άκυρα τα play off!

Ναι καλά διαβάσατε! Τα play off, που ήδη έχουν ξεκινήσει και την ερχόμενη Τετάρτη ολοκληρώνονται, είναι βάσει νόμου άκυρα, διότι ξεκίνησαν χωρίς να έχει επικυρωθεί η βαθμολογία του πρωταθλήματος. Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του ο νομικός, ειδικός σε θέματα αθλητικού δικαίου, Γιώργος Παναγόπουλος...
Όπως αποκάλυψε ο κ. Παναγόπουλος λοιπόν, σύμφωνα με την δεύτερη παράγραφο του άρθρου 20 του ΚΑΠ, η Σούπερ Λιγκ θα έπρεπε πριν ξεκινήσουν τα play off, να επικυρώσει τη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Για τον ίδιο λόγο άλλωστε, αναβλήθηκαν τα play off και στην Football League, αφού εκκρεμούν οι αποφάσεις για την αδειοδότηση και κάποιες ακόμα ενστάσεις κι έτσι δε μπορεί να επικυρωθεί η βαθμολογία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως, θα έχει η απάντηση της ίδια της διοργανώτριας αρχής σε αυτό το θέμα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες άλλωστε, η επικύρωση της βαθμολογίας, που όπως αναφέρει και ο ΚΑΠ, πρέπει να προηγηθεί ώστε να ξεκινήσουν τα play off, έγινε μέχρι την πέμπτη θέση δια της μεθόδου της περιφοράς, από στόμα σε στόμα κοινώς...Ωραία πράγματα...

Ακολούθως, σας παραθέτω τη δεύτερη παράγραφο του άρθρου 20 του ΚΑΠ. Τα συμπεράσματα δικά σας:

«Η διοργανώτρια κάθε πρωταθλήματος υποχρεούται να τηρεί βαθμολογικό πίνακα και με βάση αυτόν να επικυρώσει την οριστική κατάταξη των ομάδων.

Αν από την προκήρυξη των πρωταθλημάτων προβλέπεται αγώνας κατάταξης για τον υποβιβασμό ή τον προβιβασμό ομάδας από κατηγορία σε κατηγορία ή για την συμμετοχή ομάδας στα ευρωπαϊκά κύπελλα, το Δ.Σ. της οικείας επαγγελματικής ένωσης ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ τον πίνακα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, ΠΡΙΝ τους αγώνες κατάταξης.

Οι αγώνες κατάταξης διεξάγονται ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ, τα αποτελέσματα των οποίων λαμβάνονται υπόψη για τον καταρτισμό του πίνακα των ομάδων που δικαιούται συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα».

Υ.Γ. Κασέτες, επεισόδια, πλαστές ενημερώτητες και άκυρα play off...Ωραίο πρωτάθλημα έχουμε...Εύγε!!!!
Πηγή

Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις