ΣΙΝΕ

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Χάος με τον αριθμό των ρόστερ για το Ευρωμπάσκετ

Άνω κάτω έχει κάνει τις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες μπάσκετ το μπέρδεμα που προκάλεσε η ίδια η FIBA για τον αριθμό παικτών που θα έχει κάθε εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, αλλά και στο αντίστοιχο των Γυναικών που αρχίζει σε λίγες ημέρες στην Πολωνία. Ο γενικός γραμματέας της FIBA Europe, Ναρ Ζανολίν, έστειλε την Κυριακή έγγραφο σε όλες τις ευρωπαϊκές ομοσπονδίας ενημερώνοντας πως έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ακόμη και 14 παίκτες για την τελική φάση της διοργάνωσης.
Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της FIBA World μέσω του γενικού γραμματέα Πάτρικ Μπάουμαν. «Η FIBA θα ήθελε να εκφράσει τις αμφιβολίες και τη διαφωνία της για την εφαρμογή του κανόνα των 14 παικτών. Ήδη στα περισσότερα ρόστερ ο δέκατος, ο ενδέκατος και ο δωδέκατος παίκτης έχουν πολύ λίγο χρόνο συμμετοχής», ανέφερε, ενώ πρόσθεσε πως έτσι ευνοούνται οι ομάδες με μεγαλύτερο βάθος και ποιότητα «... κάτι που κάνει τους ισχυρούς ισχυρότερους και τους αδύναμους ακόμη πιο αδύναμους».

Η FIBA, στηριζόμενη και στο γεγονός ότι το Ευρωμπάσκετ λειτουργεί κάθε φορά και ως στάδιο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ορθώνει εμπόδια στην εφαρμογή του κανόνα των 14 παικτών, αφού σε αυτή την περίπτωση τονίζει πως θα πρέπει να εφαρμοστεί και από τις υπόλοιπες συνομοσπονδίες και στις υπόλοιπες διοργανώσεις. Η FIBA World τονίζει πως οποιαδήποτε αλλαγή στους κανόνες θα πρέπει να εγκριθεί από την Κεντρική Επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, πράγμα που σημαίνει πως επί της παρούσης κάθε εθνική ομάδα θα μπορεί να στηρίζεται σε δώδεκα παίκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις