ΣΙΝΕ

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Σε λίγη ώρα θα ανακοινωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα

Σε λίγη ώρα θα ανακοινωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιώργο Πεταλωτή, στη γενική γραμματεία Τύπου, ενώ θα ακολουθήσει στις 13:00 η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου στη συνέχεια ο πρωθυπουργός να
ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, κάτι το οποίο αναμένεται τα μεσάνυχτα της επόμενης Τρίτης.

Αυτό έγινε γνωστό στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, καθώς, σύμφωνα και με τον Κανονισμό της Βουλής, απαιτείται να μεσολαβήσει χρονικό διάστημα 48 ωρών από την κατάθεση του αιτήματος από τον πρωθυπουργό και, έτσι, λογικά η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής προβλέπεται να ξεκινήσει την προσεχή Κυριακή το απόγευμα.
Όμως αναφέρουν πληροφορίες, το νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι μικρό κι ευέλικτο, με συνενώσεις υπουργείων και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να μην ξεπερνούν τα 27 άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται ότι θα παραμείνουν στο κυβερνητικό σχήμα οι Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης, Ρέππας, Διαμαντοπούλου. Αναβαθμίζονται ο κ. Βενιζέλος, με κάποιους να επιμένουν ότι θα αναλάβει την αντιπροεδρία, ο κ. Σκανδαλίδης και ο κ. Κουτρουμάνης. Ο κ. Παπακωνσταντίνου φαίνεται ότι θα μετακινηθεί από το υπουργείο Οικονομικών, με πιθανή κατάληξη το υπουργείο Άμυνας ή το υπουργείο Εξωτερικών.
Σε ότι αφορά το οικονομικό επιτελείο, αναμένεται ένα πρόσωπο έκπληξη, ενώ γίνεται λόγος για άτομα ικανά από την αγορά, όπως ο κ. Παπαδήμος, ο κ. Στουρνάρας, ο κ. Ταμβακάκης, ενώ σε ότι αφορά τον κ. Πάγκαλο, φαίνεται ότι θα μείνει εκτός κυβερνητικού σχήματος.
Σε περίπτωση που η διαπραγμάτευση με τον κ. Παπαδήμο για το υπουργείο Οικονομικών δεν αποδώσει καρπούς, πληροφορίες θέλουν τον κ. Βενιζέλο να μετακινείται εκεί, έχοντας διευρυμένο ρόλο στην κυβέρνηση, καθώς πιθανόν να αναλάβει και την αντιπροεδρία.
Η κα Διαμαντοπούλου φαίνεται ότι παραμένει στο υπουργείο Παιδείας. Ο κ. Χρυσοχοΐδης κρατάει το χαρτοφυλάκιό του, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θα αναλάβει κι ένα κομμάτι του ΥΠΕΚΑ, ο κ. Σκανδαλίδης μετακινείται στο υπουργείο Πολιτισμού, ενώ ο κ. Λοβέρδος κρατάει το υπουργείο Υγείας, αλλά πλέον σε αυτό απορροφάται και το κομμάτι της Κοινωνικής Ασφάλισης, το οποίο τώρα είναι στο υπουργείο Εργασίας. Ο κ. Ρέππας παραμένει στο υπουργείο Υποδομών. Πληροφορίες θέλουν τον κ. Γερουλάνο να μετακινείται στο Επικρατείας, ενώ ο κ. Ραγκούσης φαίνεται να παραμένει στο Εσωτερικών.
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις