ΣΙΝΕ

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

«Οι ποινές φτάνουν ως και τον υποβιβασμό»!!!

Την ποινή του υποβιβασμού θα αντιμετωπίσουν οι ομάδες που εμπλέκονται (μέσω των παραγόντων τους) στο σκάνδαλο των "στημένων" αγώνων, αν διαπιστωθεί ότι το αδίκημα της δωροδοκίας σχετίζεται με το αποτέλεσμα αγώνα. Αυτό υπογράμμισε με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra" ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Ανδρέας Φάκος, ο οποίος αναμένει αντίγραφο της δικογραφίας από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου.
«Ζητήσαμε πλήρη υπηρεσιακά αντίγραφα όλων των σχετικών εγγράφων. Εν συνεχεία, ήρθα σε τηλεφωνική επαφή με την αρμόδια εισαγγελέα, την κυρία Παπανδρέου, η οποία εκείνη την περίοδο δεν μπορούσε να μου τα δώσει, διότι διενεργούσε προκαταρκτική εξέταση. Την παρακάλεσα λοιπόν, να μου τα διαβιβάσει όταν θα
μπορέσει. Μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει. Σε αυτή τη φάση μπορεί δικονομικώς να μου στείλει αντίγραφα, εφόσον έχει τελειώσει η προκαταρκτική εξέταση και ασκήθηκαν ήδη διώξεις. Φαντάζομαι ότι θα τα πάρουμε μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα», εκτίμησε ο κ. Φάκος, ο οποίος στη συνέχεια απάντησε για:
Τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί: «Μέχρι στιγμής, από τα ανακοινωθέντα, πιθανολογώ ότι θα μας αφορούν τα αδικήματα δωροδοκίας και στοιχήματος. Από εκεί και πέρα, αφού διαβάσουμε όλα τα έγγραφα, τις καταθέσεις κ.λ.π., θα καταλήξουμε μαζί με τον αναπληρωτή, τον κύριο Αντωνακάκη, σε θετικό συμπέρασμα για το ποια συγκεκριμένα άτομα και ποια συγκεκριμένα περιστατικά μπορούμε να ασκήσουμε πειθαρχική δίωξη. Στη συνέχεια θα συντάξουμε το πειθαρχικό κατηγορητήριο, το οποίο και θα αποστείλουμε την ΕΠΟ... Η πειθαρχική δίωξη μπορεί δικονομικά να αναβληθεί, αλλά δεν εξαρτάται από το αποτέλεσμα της ποινικής. Ασκούμε πειθαρχική δίωξη και απευθυνόμαστε στις Πειθαρχικές Επιτροπές. Εκείνες βγάζουν τις αποφάσεις τους γρήγορα και εκδικάζονται επίσης πολύ γρήγορα στην Επιτροπή Εφέσεων και στη συνέχεια τερματίζεται η διαδικασία».
Τις ποινές που προβλέπονται: «Οι ποινές φτάνουν ως υποβιβασμό, εάν η δωροδοκία σχετίζεται με το αποτέλεσμα αγώνα. Τα άλλα, είναι πιο ελαφρά. Είναι χρηματικές ποινές, είναι απαγόρευση δραστηριότητας γύρω από τον αθλητισμό, εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους κ.λ.π. Στην περίπτωση του στοιχήματος είναι διαφορετικό το ζήτημα, γιατί είναι διαφορετικό το κίνητρο».
Την έλλειψη εμπιστοσύνης στην αθλητική δικαιοσύνη: «Πιστεύω ότι εγώ και ο κ. Αντωνακάκης κάνουμε σωστά την δουλειά μας στο οκτάμηνο που έχουμε αναλάβει καθήκοντα. Δεν παίρνουμε εμείς αποφάσεις. Εμείς ασκούμε διώξεις, ασκούμε εφέσεις και αξιολογούμε όλα τα στοιχεία. Έχουμε κάνει και έκθεση πεπραγμένων γι΄ αυτό το διάστημα. Εγώ έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, πρώτα στον εαυτό μου, αλλά καλοπροαίρετα και στους άλλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις