ΣΙΝΕ

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Αυτόφωρο και φυλάκιση για χρέη άνω των 5.000 ευρώ

Ξεκινάει από 1ης Αυγούστου η εφαρμογή των διατάξεων του νέου νόμου που προβλέπει αυτόφωρο και ποινές φυλάκισης για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο άνω των 5.000 ευρώ.
Το υπουργείο Οικονομικών έχει ενημερώσει τα δικαστικά τμήμα των ΔΟΥ να ειδοποιήσουν άμεσα - με ειδοποιητήρια, τηλεφωνικά ή με όποιον άλλο πρόσφορο τρόπo - τους οφειλέτες του δημοσίου προκειμένου να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους τις αμέσως επόμενες ημέρες , γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα υποστούν τις αυστηρές ποινές της νομοθεσίας.
Η ρύθμιση αφορά όσους έχουν βεβαιωμένες οφειλές προς το δημόσιο έως 30 Σεπτεμβρίου 2010. Μάλιστα, τους δίνεται η δυνατότητα να εξοφλήσουν το χρέος τους μέχρι και σε 36 δόσεις.
Με βάση τη νομοθεσία από 1ης Αυγούστου 2011 το αδίκημα της μη εξυπηρέτησης οφειλών προς το δημόσιο άνω των 5.000 ευρώ είναι διαρκές με αποτέλεσμα να επιβάλλεται η διαδικασία του αυτόφωρου και ποινές φυλάκισης για τις ακόλουθες περιπτώσεις:
- Για οφειλές συνολικού ύψους άνω των 5.000 ευρώ και μέχρι δέκα χιλιάδων 10.000 ευρώ, ανεξαρτήτως του χρόνου που κατέστησαν
ληξιπρόθεσμες μέχρι την 31.3.2011.
- Για οφειλές συνολικού ύψους άνω των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ, για τις οποίες κατά την ως άνω ημερομηνία δεν είχαν συμπληρωθεί τέσσερις μήνες αφότου κατέστησαν ληξιπρόθεσμες.
Έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών θα πραγματοποιούν ιδιωτικές ελεγκτικές και νομικές εταιρίες, οι οποίες αναλαμβάνουν έργο, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, για την αποτελεσματικότερη είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Οι έλεγχοι αυτοί θα ξεκινήσουν αρχικά από τους 10.000 μεγαλοφειλέτες.
newsbomb
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις