ΣΙΝΕ

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

«Στην Χαλκιδική φέτος το ξένο κοινό έχει αυξηθεί στο 80% και το ελληνικό έχει μειωθεί στο 20%»

Μειωμένες κατά 15% είναι οι τιμές στη Χαλκιδική, ενώ την περίοδο αυτή υπάρχει μεγάλη πλειρότητα σε όλα τα καταλύματα. Χαρακτηριστικό της φετινής τουριστικής περιόδου είναι ότι επισκέπτονται το νομό για τις διακοπές τους κυρίως τουρίστες από τις Βαλκανικές χώρες, οι οποίοι έχουν πρόσβαση με τα αυτοκίνητά τους.
«Από την 1η έως τις 15 Ιουλίου η πληρότητα των ξενοδοχείων άνω των 70 δωματίων ήταν 85%-90%. Στα μικρότερα ήταν 60%. Για την υψηλή περίοδο υπάρχει διαθεσιμότητα δωματίων, κυρίως γιατί η ελληνική αγορά - λόγω οικονομικής στενότητας - δεν έχει επιλέξει ακόμη αν θα κάνει διακοπές», αναφέρει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής., Γρηγόρης Τάσιος. Οι περισσότερες διαθέσιμες προσφορές αφορούν την παροχή ημιδιατροφής.
Τα τελευταία δύο χρόνια 7 στους 10 τουρίστες στη Χαλκιδική ήταν ξένοι, αναφέρει ο κ. Τάσιος. «Φέτος το ξένο κοινό έχει αυξηθεί στο
80% και το ελληνικό έχει μειωθεί στο 20%». Παρατηρεί πως υπάρχει μείωση στις συνεργασίες με τους φορείς κοινωνικού τουρισμού, ενώ αντιθέτως επεκτείνεται η αγορά του all-inclusive.
http://www.halkidikinews.gr
Seleo.gr News
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις