ΣΙΝΕ

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΗΡΑΚΛΗΣ: Δικαιώθηκε επανεξετάζεται ο φάκελός του

Είδηση βόμβα...
Το διαιτητικό τακτικό δικαστήριο δικαίωσε τον Ηρακλή. Αποφάσισε να επανεξεταστεί η περίπτωσή του και ως εκ τούτου έδωσε ελπίδες παραμονής στους οπαδούς του.
Πιο συγκεκριμένα, με αυτή την απόφαση ο φάκελος του Ηρακλή θα επανεξεταστεί από τη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ και σε σχέση με την προηγούμενη φορά, θα γίνει με διαφορετική σύνθεση.
Στη Θεσσαλονίκη και στην… κυανόλευκη πλευρά της, αισιοδοξούν ότι αυτή η απόφαση θα αλλάξoυν τα πάντα. Τέλος πάντων ότι ο Ηρακλής έχει περισσότερες πιθανότητες να παραμείνει στην κατηγορία και θα υποβιβαστούν ομάδες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια. Εδώ που τα λέμε δεν υπάρχουν και πολλές ομάδες από τη Football League που τηρούν τις προϋποθέσεις για άνοδο. Για συμμετοχή, δηλαδή, στην ελίτ κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου…

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκκρεμεί και η προσφυγή του Ηρακλή στο CAS για το θέμα της πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας, με την οποία ο "γηραιός" υποβιβάστηκε. Στις 15 του μήνα θα καταθέσει το φάκελο και αναμένεται η απόφαση το επόμενο διάστημα.


Καλά νέα και για τον ΟΦΗ
Να σημειωθεί ότι ανάλογη απόφαση πάρθηκε και για τον ΟΦΗ, αλλά αυτό ήταν ένα τυπικό θέμα, καθώς είχε αποφασιστεί να μην ισχύσουν τα κριτήρια αδειοδότησης για τις ομάδες της Football League.


Για το θέμα αυτό η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.


«Αποφάσεις Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου
Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις εξής αποφάσεις:


1. Για την προσφυγή της ΠΑΕ ΟΦΗ κατά απόφασης Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης και απόφασης Πρωτοβάθμειας Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ:
Δικάζει ερήμην της καθ’ ης Ε.Π.Ο. την από 30/06/2011 με αριθμό πρωτοκόλλου Ε.Π.Ο. 20572/01-07-2011 αίτηση της Π.Α.Ε. ΟΦΗ κατά της καθ’ ής Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.) και της υπ’ αριθμ. 4/23-05-2011 Απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης της Ε.Π.Ο.
Απορρίπτει ό,τι κρίθηκε απορριπτέο.
Δέχεται κατά λοιπά την υπό κρίση Αίτηση.
Ακυρώνει την υπ’ αρίθμ. 4/23-5-2011 Απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης της Ε.Π.Ο. και
Διατάσσει τη διαβίβαση της δικογραφίας στην Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της Ε.Π.Ο. προκειμένου να ορισθεί από την τελευταία η ενώπιόν της εκ νέου εκδίκαση της από 05/05/2001 Έφεσης της αιτούσας κατά της υπ’ αρίθμ. 25/2011 Απόφασης του Πρωτοβαθμίου Οργάνου Αδειοδότησης ομάδων της Ε.Π.Ο., εφόσον συντρέχει έννομο συμφέρον αυτής, σύμφωνα με τους εφαρμοστέους Κανονισμούς και Αποφάσεις της Ε.Π.Ο., αλλά και τους διεθνείς Κανονισμούς της UEFA.


2. Για την προσφυγή της ΠΑΕ ΟΦΗ κατά της Football League - Football League 2:
Δικάζει κατ’ αντιμωλία των διαδίκων την από 30/06/2011 με αριθμό πρωτοκόλλου Ε.Π.Ο. 20.574/01-07-2011 αίτηση της Π.Α.Ε. ΟΦΗ κατά της καθ’ ης Ένωσης Ποδοσφαιρικού Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Κατηγορίας «FOOTBALL LEAGUE – FOOTBALL LEAGUE 2».
Απορρίπτει ό,τι κρίθηκε απορριπτέο.
Δέχεται κατά λοιπά την υπό κρίση Αίτηση.
Αναγνωρίζει την υποχρέωση της Ένωσης Ποδοσφαιρικού Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Κατηγορίας «FOOTBALL LEAGUE - FOOTBALL LEAGUE 2», να τροποποιήσει την προκήρυξη του πρωταθλήματος Β’ και Γ’ Εθνικής Κατηγορίας της περιόδου 2010-2011, λαμβάνοντας υπόψη τα στο από 24/06/2011 έγγραφο του Δ.Σ. της ΕΠΟ, σε υλοποίηση σχετικής πρότασης της UEFA, διαλαμβανόμενα, χωρίς την εφαρμογή των κριτηρίων αδειοδότησης των ομάδων για όσες ομάδες συμμετάσχουν στους αγώνες κατάταξης (play-off), σύμφωνα με τα ειδικότερα προβλεπόμενα στο άρθρο 8 της ανωτέρω προκήρυξης.


3. Για την προσφυγή της ΠΑΕ Ηρακλής κατά απόφασης Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης και απόφασης Πρωτοβάθμειας Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ:
Δικάζει ερήμην της καθ’ ης Ε.Π.Ο. την από 21.6.2011 με αριθμό πρωτοκόλλου Ε.Π.Ο. 19411/21.6.2011 αίτηση της Π.Α.Ε. ΗΡΑΚΛΗΣ κατά της καθής Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.) και της υπ’ αριθ. 1 / 4.5.2011 Απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης της Ε.Π.Ο.
Απορρίπτει ό,τι κρίθηκε απορριπτέο.
Δέχεται κατά λοιπά την υπό κρίση Αίτηση.
Ακυρώνει την υπ’ αριθ. 1 / 4.5.2011 Απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης της Ε.Π.Ο. και
Διατάσσει τη διαβίβαση της δικογραφίας στην Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της Ε.Π.Ο. προκειμένου να ορισθεί από την τελευταία η ενώπιόν της εκ νέου εκδίκαση της από 26.4.2011 Έφεσης της αιτούσας κατά της υπ’ αριθ. 13/2011 Απόφασης του Πρωτοβαθμίου Οργάνου Αδειοδότησης ομάδων της Ε.Π.Ο., εφόσον συντρέχει έννομο συμφέρον αυτής, σύμφωνα με τους εφαρμοστέους Κανονισμούς και Αποφάσεις της Ε.Π.Ο., αλλά και τους διεθνείς Κανονισμούς της UEFA».
theplayer.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις