ΣΙΝΕ

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

«Τέλος οι τζογαδόροι ποδοσφαιριστές»

Αποφασισμένος να πατάξει μια και καλή το πρόβλημα με τους στημένους αγώνες και τους ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν σε τέτοια περιστατικά, εμφανίστηκε ο Μισέλ Πλατινί. Ο πρόεδρος της UEFA στην συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά προβλήματα, αλλά υπάρχει καλή θέληση από την Ομοσπονδία και την κυβέρνηση για να λυθούν όλα.
Ο πρόεδρος της UEFA, φεύγοντας από την Ελλάδα, τον οποίο συνόδευαν οι Σοφοκλής Πιλάβιος καιΘεόδωρος Θεοδωρίδης, έδωσε μια μίνι συνέντευξη Τύπου στο αεροδρόμιο.
«Ήταν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση, με αμοιβαία εκτίμηση. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι τρεις οντότητες κάτσαμε να συζητήσουμε για τη βία, τη διαφθορά, τα στημένα, το ντόπινγκ, τη διαιτησία. Εκεί μας παρουσιάστηκε ο νέος νόμος της κυβέρνησης, ο οποίος είναι καλοδεχούμενος από την UEFA, με την προοπτική ότι θα είναι κοντά σε αυτά που ζητάει και θέλει η UEFA.
Για τη βία και για τη διαφθορά θα έρθει τις επόμενες ημέρες μια ομάδα ανθρώπων για να δώσει τεχνογνωσία στην ΕΠΟ. Διήρκησε 35 λεπτά, υπήρξε θετική πρόθεση από όλες τις πλευρές. Αν βοηθηθεί η ΕΠΟ και ο Πιλάβιος, το ελληνικό ποδόσφαιρο στη σωστότερη κατεύθυνση».
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος στην ουσία συμφώνησε με τον Πλατινί: «Περιμένουμε τους ειδικούς για να μας βοηθήσουν. Πιθανότατα τον Αύγουστο. Μου έκανε εντύπωση που ο Πρωθυπουργός ήξερε πολλά θέματα. Έδειξε ότι τον νοιάζει και θέλει να βοηθήσει».
Στις ερωτήσεις που δέχθηκε ο Πλατινί, για το νομοσχέδιο της βίας, υπογράμμισε: «Περιμένουμε να είναι κοντά στις επιθυμίες της UEFA», ενώ για το αν το στοίχημα έχει δηλητηριάσει το ποδόσφαιρο, απάντησε: «Ότι αγγίζει το παιχνίδι, αγγίζει τους παίκτες, αγγίζει την ψυχή μας, αγγίζει και το ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο, αν από πριν γνωρίζουμε το αποτέλεσμα.
Εμείς έχουμε το σύστημα ανίχνευσης, βλέπουμε πόσα ποντάρονται, πως πέφτουν οι αποδόσεις. Για μας σταματάει εκεί η προσπάθεια. Από εκεί και πέρα είναι θέμα αστυνομίας και της δικαιοσύνης. Δίνουμε τα στοιχεία και θέλουμε να είμαστε κοντά στις δικαιοσύνες των χωρών. Για αυτό από εδώ και πέρα θα διαθέσουμε έναν άνθρωπο, ο οποίος θα είναι ο σύνδεσμος με την ΕΠΟ και τη δικαιοσύνη.
Όποιος παίκτης δούμε ότι έχει παίξει στοίχημα σε τέτοια ματς, θα πιάνεται και δεν θα ξαναπαίζει ποδόσφαιρο. Όταν υπάρχει απόφαση, τότε οι πειθαρχικές επιτροπές της UEFA ή της ομοσπονδίας θα επεμβαίνει για να τιμωρεί. Υπάρχει πρόβλημα στην Τουρκία με τη Φενερμπαχτσέ. Δεν υπάρχει τελική απόφαση από την Τουρκία».
Σε ερώτηση για το πιο θεωρεί το μεγαλύτερο πρόβλημα, απάντησε: «Μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι η Ελλάδα νίκησε τη Γαλλία στο Euro. Είναι πολλά τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά το θετικό είναι ότι μπορούν να εκτιμηθούν και να μπουν σε ένα σωστό πρόγραμμα για να βρεθεί και λύση. Το πιο σημαντικό είναι η βία. Πρέπει να δουλευτεί αυτό το θέμα πάρα πολύ και από ομοσπονδία και από κυβέρνηση. Να υπάρξει συνδυασμός για να μειωθεί αυτό το φαινόμενο».
Τέλος, για το αν μίλησαν ειδικά για τη διαιτησία, είπε: «Για να βελτιωθεί η κατάσταση, έχουμε πει να έρθει ο Κολίνα και να ερευνήσει τον τρόπο λειτουργίας και να βοηθήσει με δική του εμπειρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις