ΣΙΝΕ

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λευτέρη Αυγενάκη

Διευκρινήσεις για τις προϋποθέσεις, τη λογική και τον τρόπο συνένωσης του ΟΑΝΑΚ και του ΟΑΔΥΚ ζητά ο Λευτέρης Αυγενάκης
Διευκρινήσεις για τις προϋποθέσεις, τη λογική και τον τρόπο συνένωσης του ΟΑΝΑΚ και του ΟΑΔΥΚ ζητά ο Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, με προσωπική του επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, καθώς διάχυτη είναι η ανησυχία για τις μέλλον των εργαζομένων στους δύο Οργανισμούς.
Ειδικότερα, στην επιστολή του αναφέρει ο Βουλευτής ότι «η συνένωση του Ο.Α.ΔΥ.Κ. με τον Ο.ΑΝ.Α.Κ. κατά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης εντάσσεται στο πλαίσιο δημιουργίας ενός βιώσιμου νέου Οργανισμού που θα συμβάλλει στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη ολοκλήρωση των έργων που διαχειρίζονται οι δύο Οργανισμοί.»
Προσθέτει «σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Α.ΔΥ.Κ., πρόκειται να προχωρήσει η εκπόνηση μιας οικονομοτεχνικής μελέτης, η οποία θα εξετάσει τον τρόπο συνένωσης του Ο.Α.ΔΥ.Κ. με τον Ο.ΑΝ.Α.Κ. για τη δημιουργία ενός
βιώσιμου νέου Οργανισμού. Η μελέτη θα πρέπει να έχει εκπονηθεί εντός του επόμενου διμήνου, ενώ στόχος είναι, εντός του έτους, να έχει ολοκληρωθεί η συγχώνευση των δύο Αναπτυξιακών Οργανισμών».
Κατόπιν, αναφέρει ότι «σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό και τις σχετικές ανακοινώσεις, η έδρα του νέου Οργανισμού θα είναι στα Χανιά, όπου υπάρχουν τα κτήρια και βρίσκονται οι περισσότεροι εργαζόμενοι, ενώ θα λειτουργεί ένα υποκατάστημα του νέου Οργανισμού στο Ηράκλειο».
Υπογραμμίζει ωστόσο ότι «υπάρχει έντονη ανησυχία και αγωνία στους εργαζομένους των δύο Οργανισμών, καθώς δεν έχει καταστεί σαφές ότι θα εξασφαλιστεί απόλυτα το εργασιακό τους μέλλον» και επιπλέον, «είναι κρίσιμο όπως αποσαφηνιστεί το συντομότερο δυνατόν η λογική και ο τρόπος συνένωσης των δύο Οργανισμών».
Κλείνοντας, υπογραμμίζει ότι «σε κάθε περίπτωση, απαρέγκλιτος στόχος της κάθε σχετικής πρωτοβουλίας είναι να εξυπηρετηθεί η ορθολογικότερη και πιο αποτελεσματική διαχείριση των έργων που θα οδηγήσει στην ταχεία ολοκλήρωσή τους, αλλά και να διεκδικηθούν περισσότερα κονδύλια για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων υποδομής».

25ης Αυγούστου, 71 202 Ηρακλείου, Τηλ.: 2810 301178, Φαξ: 2810 301179
Κ.Πετράκη 14, 70 400 Μοίρες, Τηλ.: 28920 29133, Φαξ: 28920 29 133
Βουλής 4, 105 62 Αθήνα, Τηλ.: 210 5242872, Φαξ: 210 3706015

Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις