ΣΙΝΕ

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Πιο κοντά από ποτέ στον γκρεμό του υποβιβασμού!!!


Το πρώτο «πακέτο» πειθαρχικών διώξεων περί «δωροδοκίας και στοιχήματος κατ' εξακολούθηση» (δεν δόθηκαν περαιτέρω στοιχεία γιατί, σύμφωνα με την ΕΠΟ, υπήρξε σχετική εντολή των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων λόγω προσωπικών δεδομένων) ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ για τους εμπλεκόμενους (ομάδες και πρόσωπα) στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων, αλλά ο Στ. Ψωμιάδης (δεξιά) δεν συμπεριλαμβάνεται σ' αυτό!


Από την ετυμηγορία των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων Ανδρ. Φάκου και Μ. Αντωνακάκη προκύπτει πως 4 ΠΑΕ (Καβάλα, Ολυμπιακός Β., Ηλιούπολη και Εθνικός Αστ.) αντιμετωπίζουν σοβαρά το ενδεχόμενο υποβιβασμού, εφόσον αποδειχτεί με στοιχεία η εμπλοκή τους.


Παράλληλα η ΕΠΟ με επιστολή ενημερώνει την ΟΥΕΦΑ ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είναι κατηγορούμενος για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων.


Την ίδια στιγμή, διώξεις ασκήθηκαν και σε οκτώ άτομα (Γ. Τσακογιάννης, Ν. Παντέλης, Ν. Χάλκος, Μ. Νικολόπουλος, Ι.
Παπακώστας, Αχ. Μπέος, Θ. Ντότσης και Ι. Παπαδόπουλος). Την υπόθεση των τεσσάρων πρώτων εξέτασε ο Ανδρ. Φάκος και τους υπόλοιπους ο Μαν. Αντωνακάκης. Για τον Ολυμπιακό Β. και την Καβάλα (κατ' επέκταση και τα πρόσωπα που σχετίζονται με αυτές, δηλαδή Αχ. Μπέο και Ι. Παπακώστα) θα επιληφθεί η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, ενώ για Ηλιούπολη, Εθνικό Αστ. (άρα και Τσακογιάννη, Παντέλη, Χάλκο, Νικολόπουλο) η αντίστοιχη της Football League. Αντίθετα, η ΕΠΟ θα αποφανθεί για τον τέως υπάλληλό της Ι. Παπαδόπουλο. Οι πρόεδροι των επιτροπών έχουν λάβει ήδη τους φακέλους και την επόμενη εβδομάδα θα στείλουν κλήσεις. Σημειωτέον, δεν υπήρξε κατηγορία περί δυσφήμησης του ποδοσφαίρου, γιατί κρίθηκε ότι δεν προκύπτουν δημόσιες δυσμενείς κρίσεις, ενώ έχει παρέλθει και το διάστημα του ενός μήνα.


Στενή παρακολούθηση
«Λάδι» βγαίνει ο Στ. Ψωμιάδης καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομά του δεν αναφέρεται σε καμία συζήτηση, ούτε κανείς άλλος τον εμπλέκει με τα λεγόμενά του, ενώ δεν υπάρχει και στο πόρισμα της Π. Παπανδρέου. Αντίθετα, υπό στενή παρακολούθηση βρίσκεται ο Μ. Ψωμιάδης και σε περίπτωση που δεν παρουσιαστεί στο επόμενο 15ήμερο, ο Ανδρ. Φάκος προτίθεται να ασκήσει εις βάρος του πειθαρχική δίωξη με τα υπάρχοντα στοιχεία. Μάλιστα, δικαστικές πηγές αναφέρουν πως ο 9ος τακτικός ανακριτής Γ. Κασίμης διεμήνυσε στον Ανδρ. Φάκο (πήρε στα χέρια του και τη 2η δικογραφία) πως λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης θα παρατείνει την παραμονή του μέχρι τέλος Ιουλίου και αμφότεροι θα βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή για τους υπόλοιπους 63 κατηγορουμένους.
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις