ΣΙΝΕ

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

ΓΡΕΒΕΝΑ: Ανακοινώθηκαν επίσημα οι συγχωνεύσεις σχολείων!

Και με τη βούλα πλέον τίθεται σε ισχύ ο επονομαζόμενος και "Σχολικός Καλλικράτης" που προωθήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, αφού αναρτήθηκαν στο "Διαύγεια" οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις και ιδρύσεις σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Καμία αλλαγή από την αρχική πρόταση
Όσον αφορά τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις και ιδρύσεις Σχολικών Μονάδων του Νομού Γρεβενών, τελικά επιβεβαιώθηκε αυτό που λίγο-πολύ όλοι γνωρίζαμε, ότι δηλαδή αποφασίστηκε να ισχύσει, χωρίς καμία αλλαγή, η αρχική πρόταση που είχε γίνει και η οποία είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στη τοπική κοινωνία και σωρεία κινητοποιήσεων (καταλήψεις σχολικών κτιρίων και γραφείων εκπαίδευσης, λαϊκές συνελεύσεις, πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κλπ).

Σύμφωνα λοιπόν με τις επίσημες πλέον αποφάσεις του ΥΠΕΠΘ, οι αλλαγές στο Σχολικό Χάρτη του Νομού Γρεβενών είναι οι εξής:
1) Συγχώνευση Δημοτικών Σχολείων
Α) Τα διθέσια (2/Θ) Δημοτικά Σχολεία (ΔΣ) Παλιουριάς και Δήμητρας, το μονοθέσιο (1/Θ) ΔΣ Τρικοκκιάς και το τετραθέσιο (4/Θ) ΔΣ Καρπερού, συγχωνεύονται και πλέον συγκροτούν το εξαθέσιο (6/Θ) ΔΣ Καρπερού.


Β) Τα 2/Θ ΔΣ Αγίου Γεωργίου, Αμυγδαλιών, Βατολάκκου, το 3/Θ ΔΣ Ταξιάρχη και το 4/Θ ΔΣ Κιβωτού, συγχωνεύονται και συγκροτούν το 6/Θ ΔΣ Κιβωτού.


Γ) Τα 1/Θ ΔΣ Κνίδης, Ιτέας, Παλαιοχωρίου, Νεοχωρίου και Σαρακήνας, συγχωνεύονται και συγκροτούν το 2/Θ ΔΣ Σαρακήνας.


Δ) Τα 1/Θ ΔΣ Ανθρακιάς, Αγίων Θεοδώρων και Φελλίου, συγχωνεύονται και συγκροτούν το 2/Θ ΔΣ Φελλίου.


2) Συγχώνευση Νηπιαγωγείων
Α) Τα 1/Θ Νηπιαγωγεία (Ν/Γ) Καρπερού, Παλιουριάς και Δήμητρας, συγχωνεύονται και συγκροτούν το 2/Θ Ν/Γ Δήμητρας.


Β) Το 8ο 1/Θ Ν/Γ Γρεβενών και το 4ο 2/Θ Ν/Γ Γρεβενών, συγχωνεύονται και συγκροτούν το 4ο 2/Θ Ν/Γ Γρεβενών.


3) Κατάργηση Δημοτικών Σχολείων
Καταργούνται το 1ο, 2ο και 3ο ΔΣ Δεσκάτης, καθώς επίσης και τα 1/Θ ΔΣ Δασοχωρίου, Ελάτου, Ελευθέρου, Μ. Σειρηνίου, Πολυδένδρου, Ροδιάς, Σπηλαίου, Τριφυλλίου και Αλατόπετρας.


4) Κατάργηση Νηπιαγωγείων
Καταργούνται τα 1/Θ Ν/Γ Αγ. Θεοδώρων, Πολυδένδρου και Ταξιάρχη


5) Ίδρυση Δημοτικών Σχολείων
Α). Ιδρύονται στο Δήμο Δεσκάτης και συγκεκριμένα στη πόλη της Δεσκάτης το 1ο οκταθέσιο (8/Θ) ΔΣ Δεσκάτης και το 2ο 8/Θ ΔΣ Δεσκάτης


Β). Ιδρύεται στο Δήμο Γρεβενών και συγκεκριμένα εντός της πόλης των Γρεβενών το 5ο 6/Θ ΔΣ Γρεβενών. Το συγκεκριμένο ΔΣ θα στεγαστεί, σύμφωνα με όσα δήλωσε στη «Πρωινή» ο Δ/ντης Α' θμιας Εκπ/σης Γρεβενών κ. Νάστος στο κτίριο που βρίσκεται παρακείμενα του σημερινού 4ου ΔΣ Γρεβενών. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το κ. Νάστο, το 6ο ΔΣ Γρεβενών επιστρέφει στο κτίριο που βρίσκεται στις Εργατικές Κατοικίες Γρεβενών και στο οποίο μέχρι τώρα φιλοξενούνταν το Παράρτημα Γρεβενών του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας και το οποίο πλέον στεγάζεται στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις στη Μυρσίνα.


6) ίδρυση Νηπιαγωγείων
Ιδρύονται το 1/Θ Ν/Γ Μαυραναίων και το 1/Θ Ν/Γ Κνίδης.


7) Προαγωγή Δημοτικών Σχολείων
Το 3ο ΔΣ Γρεβενών προάγεται από εντεκαθέσιο (11/Θ) σε δωδεκαθέσιο ( 12/Θ)


8) Ίδρυση Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Ιδρύεται στη πόλη των Γρεβενών το Εσπερινό Λύκειο Γρεβενών
Οι υπόλοιπες Σχολικές Μονάδες του Νομού Γρεβενών που δεν μνημονεύονται στα παραπάνω, παραμένουν ως έχουν.
media-news
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις