ΣΙΝΕ

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Copa America 2011: Βραζιλία – Παραγουάη 0-0 κ.α., 0-2 πέναλτι (video)


Στο «Ciudad de La Plata» στον τρίτο προημιτελικό του Copa America 2011, η Παραγουάη επιβλήθηκε με 0-2 τηςΒραζιλίας στη διαδικασία των πέναλτι και πέρασε στα ημιτελικά. Τόσο η κανονική διάρκεια του αγώνα, όσο και η παράταση βρήκε τις δύο ομάδες «κολλημένες» στο 0-0.
Η Βραζιλία ξεκίνησε δυνατά και μόλις στο 4’ το σουτ του Ramires πέρασε άουτ. Τρία λεπτά μετά η ομάδα του Mano Menezes «άγγιξε» το γκολ, όμως το σουτ του Neymar δεν βρήκε στόχο. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, δεν έγινε κάτι άξιο αναφοράς και χρειάστηκε να φτάσουμε μέχρι το 27’ για να δούμε μία καλή ευκαιρία, όταν και πάλι ο Neymar προσπάθησε να ανοίξει το σκορ, όμως πλάσαρε άουτ. Στο 33’ η Βραζιλία έφτασε κοντά στο 1-0, αλλά Villar έδιωξε με τα πόδια την προβολή του Lucio και διατήρησε έτσι ανέπαφη την εστία του. Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους δεν έγινε κάτι αξιοσημείωτο και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στα αποδυτήρια.
«Φουριόζα» μπήκε στην επανάληψη η «Selecao» και με μοιραίο παίκτη τον Neymar, έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 49’ για να πάρει το προβάδισμα. Η Παραγουάη μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό ισορρόπησε το ματς και ο ρυθμός στη συνέχεια «έπεσε» αισθητά. Η Βραζιλία στο 67’ έγινε εκ νέου απειλητική με τον Ganso να σουτάρει και τον Villar με την βοήθεια και του αριστερού δοκαριού, να απομακρύνει σε κόρνερ. Στο 73’ ήταν η σειρά του Pato να νικηθεί από τον γκολκίπερ της Παραγουάης. Μάλιστα στο 82’ και πάλι ο Pato με τρεις προσπάθειες δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Villar. Εκπληκτικός ο τερματοφύλακας της Παραγουάης στο 83’ είπε και πάλι «όχι» στον Βραζιλιάνο επιθετικό. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν έγινε κάποια σημαντική φάση και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.
Στο έξτρα ημίωρο αντί για ευκαιρίες είχαμε αποβολές με τους Lucas Leiva για την Βραζιλία και Alcaraz για την Παραγουάη να παίρνουν αμφότεροι στο 103’ τον δρόμο για τα αποδυτήρια. Οι δύο ποδοσφαιριστές «αρπάχτηκαν» και έτσι αποβλήθηκαν από τον Sergio Pezzotta. Η μόνη αξιοσημείωτη φάση σημειώθηκε στο 117’ με το σουτ του Valdez όμως να φεύγει άουτ.
Τελικά οι δύο αντίπαλοι κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στα πέναλτι εκεί όπου οι ποδοσφαιριστές του Gerardo Martino ήταν πιο ψύχραιμοι και επιβλήθηκαν με 0-2 παίρνοντας και το εισιτήριο για τα ημιτελικά.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Βραζιλία: Cesar, Maicon, Lucio, Thiago Silva, Andre Santos, Lucas Leiva, Ramires, Ganso (100’ Lucas), Robinho, Neymar (80’ Fred), Pato (112’ Elano)
Παραγουάη: Villar, Veron, Alcaraz, da Silva, Torres (71’ Marecos), Vera (64’ Barreto), Caceres, Riveros, Estigarribia, Valdez, Barrios (83’ Perez)
Δείτε σε video τα highlights της αναμέτρησης Βραζιλία – Παραγουάη 0-0 κ.α., 0-2 πέναλτι
Δείτε σε video τη διαδικασία των πέναλτι
Δείτε σε video και τη σύρραξη των Lucas Leiva και Alcaraz
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις