ΣΙΝΕ

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ VIDEO: Κατέγραψε τον εκτελεστή του!

Σοκ προκαλεί ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας μέσα από το διαδίκτυο…
Ένας εικονoλήπτης στη Συρία είναι ανεβασμένος σε μία ταράτσα κτηρίου και καταγράφει από εκεί τις κινητοποιήσεις και τις αντικυβερνητικές διαδηλώσειςεναντίον του προέδρου Ασάντ και του καθεστώτος που αυτός ηγείται.
Σκοπός του ήταν να καταγράψει ντοκουμέντα για την ωμή βία των κυβερνητικών δυνάμεων εναντίον των εξεγερμένων. Και το κατάφερε με τραγικό όμως τρόπο:
Κατέγραψε με την κάμερά του έναν στρατιώτη που από το έδαφος τον σημαδεύει με το όπλο του και τον εκτελεί με μια σφαίρα στο κεφάλι!
Δείτε το βίντεο - ΣΟΚ:


Καθώς ξεκινάει την μαγνητοσκόπηση, το θύμα ακούγεται να λέει στην γλώσσα του “Κάποιος πυροβολεί πολίτες στο Karm al-Sham χωρίς καμία αιτία και εκτός των διαδηλώσεων”.
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Guardian, το περιστατικό συνέβη την 1η Ιουλίου στην πόλη Χομς κατά τη διάρκεια της μεγάλης διαδήλωσης, που έγινε μετά την καθιερωμένη μουσουλμανική προσευχή, με λαϊκή απαίτηση να φύγει ο Ασάντ από την εξουσία.
Ακούγονται επίσης ξεκάθαρα “στο βάθος” ήχοι από πυροβολισμούς, πιθανώς από άλλους στρατιώτες που “φρόντιζαν” να μην βγουν προς τα έξω οι θηριωδίες τους εναντίον των απλών πολιτών.
Η ταυτότητα του θύματος δεν είναι γνωστή. Σύμφωνα με την πηγή που ανέβασε το συγκεκριμένο βίντεο στο YouTube, ο ψυχρός εκτελεστής του είναι μέλος της παραστρατιωτικής οργάνωσης Shabiha που στηρίζει το καθεστώς του Ασάντ.

Κατά τη διάρκεια των ίδιων διαδηλώσεων έγιναν και άλλες ωμές επιθέσεις εναντίον αθώων πολιτών. Σε άλλο βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, φαίνεται καθαρά το πλήθος των διαδηλωτών να τρέχει μακριά από τις σφαίρες των κυβερνητικών δυνάμεων στην περιοχή al-Qarabis.
Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται ένας νεαρός, ο οποίος αργότερα έγινε γνωστό ότι ονομαζόταν Diyya al-Najjar, μα πέφτει νεκρός στη μέση του δρόμου, ενώ άλλοι διαδηλωτές δείχνουν προς το μέρος στρατιωτών που φέρεται να κρύβονται πίσω από αυτοκίνητα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις