ΣΙΝΕ

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Κλείνει η ΕΤ-1: τι θα γίνει με τους εργαζόμενους;

Οριστική ταφόπλακα μπαίνει στην ΕΤ-1. Γιατί κλείνει η ΕΤ-1, ποια η τύχη των εργαζομένων και ποιες οι αντιδράσεις τους;
Ραγδαίες οι εξελίξεις στη δημόσια τηλεόραση, καθώς ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος θα ανακοινώσει το κλείσιμο της ΕΤ-1, αλλά και το κλείσιμο του

περιοδικού Ραδιοτηλεόραση.
Οι φήμες υπήρξαν, αλλά τίποτα δεν ήταν σίγουρο, ενώ δεν ήταν λίγοι που δεν πίστευαν πως μπορεί η Σήμερα υπήρξε συνάντηση του κ.Μόσιαλου με τους συνδικαλιστικούς φορείς της ΕΡΤ, όπου και συζητήθηκε το μέλλον τόσο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, όσο και αυτό του ΑΠΕ, με τις αποφάσεις να ανακοινώνονται αύριο στην κυβερνητική επιτροπή.
Εκτός όμως από την ΕΤ-1, το κλείσιμο της οποίας αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις από τους εργαζομένους, θα κλείσουν και περιφερειακοί σταθμοί.
Με τους εργάζομενους της ΕΤ-1 θα ακολουθηθεί το σύστημα της εργασιακής εφεδρείας, όπως ισχύει για τους υπόλοιπους οργανισμούς ΔΕΚΟ που καταργούνται ή συγχωνεύονται.
Το προσωπικό που θα χαρακτηριστεί πλεονάζον θα απομακρυνθεί από τη θέση εργασίας του, θα αξιολογηθεί από τον ΑΣΕΠ και θα λαμβάνει για έναν χρόνο το 60% του βασικού μισθού (δηλαδή για παράδειγμα, αν ένας υπάλληλος έχει μεικτές αποδοχές 1.500 ευρώ μηνιαίως με βασικό μισθό 1.100 ευρώ, θα λαμβάνει για έναν χρόνο 660 ευρώ).
Επίσης προς αναστολή έκδοσης πηγαίνει και το περιοδικό Ραδιοτηλεόραση, που είναι και το πιο παλιό στο χώρο με πολλούς και πιστούς αναγνώστες.
Τέλος για την ψηφιακή, όπως όλα δείχνουν τα κανάλια θα διατηρηθούν και θα συγκροτηθεί ομάδα πολυμέσων

.fimes.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις