ΣΙΝΕ

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Ενιαίο μισθολόγιο: ποιοι μισθοί μειώνονται έως 50%;

Τι προβλέπει το σχέδιο για το νέο ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο το φθινόπωρο. Ποιοι μισθοί περικόπτονται έως και 50% σύμφωνα με την πρόταση για νομοσχέδιο;
Περικοπές μισθών στο δημόσιο έως και 50%, με κατάργηση όλων σχεδόν των επιδομάτων ώστε να ισχύει ο ίδιος μισθός για όλους τους υπαλλήλους, περιλαμβάνει η

σκληρή πρόταση για το ενιαίο μισθολόγιο που μελετά σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση.
Μάλιστα, στο νέο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου προτείνεται μέτρα που περιλαμβάνουν περικοπές σε δικαστικούς, υπαλλήλους της Τραπέζης της Ελλάδος και στρατιωτικούς, αλλά και άρση μονιμότητας για τις νέες προσλήψεις στο Δημόσιο.
Τα βασικά σημεία της πρότασης ενιαίου μισθολογίου που εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι:
* Ενα κοινό μισθολόγιο για όλους, στο οποίο έχει πέσει και η πρόταση να περιληφθούν τα λεγόμενα «ειδικά» μισθολόγια δικαστικών, υπαλλήλων της ΤτΕ, αστυνομικών και στρατιωτικών.
* Εκτιμάται ότι θα πληγούν περισσότερο τα οικονομικά υπουργεία, λόγω των υψηλών επιδομάτων που λαμβάνει μέρος των υπαλλήλων που βρίσκεται σε ελεγκτικές θέσεις, με πρώτο το υπουργείο Οικονομικών (απώλεια έως 50%), το υπουργείο Ανάπτυξης (έως 40%) και το υπουργείο Εσωτερικών (έως 30%).
* Περικοπή όλων των επιδομάτων πλην 3-5 (εορτών, αδείας, οικογενειακό, μεθορίου, ανθυγιεινής) και επίδομα θέσης μόνο για λίγους που προάγονται στην ιεραρχία ύστερα από διεξοδική, γραπτή και προφορική αξιολόγηση.
* Κοινός μισθός για όλους, με έξι μισθολογικά κλιμάκια. Στην αρχή η κλιμάκωση θα είναι γρήγορη (2 έτη για το Α2, 3 έτη για το Α3 και εν συνεχεία ανά 5 έτη για τα υπόλοιπα).
* Αντί για κίνητρα απόδοσης να θεσπιστούν αυστηρές ποινές για επίορκους και παράθυρο απόλυσης όσων απεργούν ή είναι επίορκοι μαζί με αναδρομικό «πόθεν έσχες».
* Πρόταση άρσης μονιμότητας για όσους εφεξής προσλαμβάνονται.
* Κοινό μισθολόγιο με αυτό των ΔΕΚΟ, στις οποίες πρέπει παράλληλα να εφαρμοσθούν και οι παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν λουκέτα και απολύσεις, ακόμη και πριν εφαρμοσθεί η εργασιακή εφεδρεία.
fimes.gr/

Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις