ΣΙΝΕ

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

"Παρατυπίες" στο νέο ωράριο του Δημοσίου με το καλημέρα

Με επείγουσα εγκύκλιό του, ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ντίνος Ρόβλιας, ζητά από όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, να ελέγχουν την τήρηση του νέου ωραρίου και να ενημερώνουν σχετικά το αρμόδιο υπουργείο.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, που απεστάλη μετά από διαπίστωση ότι πολλές υπηρεσίες δεν εφαρμόζουν στην πράξη το νέο ωράριο, ζητείται μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου, όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, να ενημερώσουν:
- Εάν εφαρμόζεται το νέο ωράριο εργασίας από όλους τους υπαλλήλους.
- Εάν όλοι οι υπάλληλοι έχουν δηλώσει στις υπηρεσίες τους το ωράριο που επιθυμούν να ακολουθήσουν.
- Πόσοι υπάλληλοι επέλεξαν το κάθε ένα από τα προτεινόμενα ωράρια (ώρα έναρξης 7:00 ή 7:30 ή 8:00 ή 9:00).
Υπενθυμίζεται, πως από 37,50 οι ώρες εργασίας ανέρχονται σε 40 εβδομαδιαίως για τους μόνιμους υπαλλήλους και το προσωπικό με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου του Δημοσίου και των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού.
Εξαιρούνται τα ωράρια, που καθορίζονται από ειδικές διατάξεις και προβλέπουν μειωμένο χρόνο εργασίας, όπως εργαζόμενοι στην καθαριότητα κ.λπ.
Σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι μόνιμοι υπάλληλοι και το προσωπικό με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου των κλάδων Πληροφορικής, Χειριστών Η/Υ κ.λπ.
Σκοπός της νέας ρύθμισης του ωραρίου είναι η ανάγκη εξίσωσης των ωρών εργασίας των εργαζομένων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, η αύξηση της παραγωγικότητας των υπηρεσιών και κυρίως αυτών που έρχονται σε άμεση και καθημερινή επαφή με το κοινό, καθώς και η κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών.
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις