ΣΙΝΕ

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Κόμβοι- παγίδες στην περιφερειακή οδό Πτολεμαΐδας- Δυτ. Εορδαίας!

Παρατείνεται η διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων λόγω κατασκευής της οδού
Αντιδράσεις εκδηλώνονται από κατοίκους οικισμών της Εορδαίας για τους κινδύνους που εγκυμονεί η κατασκευή της περιφερειακής οδού της Δυτικής Εορδαίας, που οδηγεί στο Βαρυκό, την Κλεισούρα και την Καστοριά, καθώς τέμνει στο
διάβα του τμήματα επαρχιακών δρόμων.
Μετά τις αντιδράσεις που έχουν εκφραστεί κατ’ επανάληψη από κατοίκους της Ασβεστόπετρας για το γεγονός ότι η νέα περιφερειακή οδός κόβει στη μέση την επαρχιακή οδό που οδηγεί στον οικισμό, πράγμα που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και ζητούν την κατασκευή αερογέφυρας, αντίστοιχες διαμαρτυρίες εκφράζονται και από κατοίκους της Άρδασσας που είδαν τις προηγούμενες μέρες να κατασκευάζεται αντίστοιχος κόμβος λίγο έξω από την Πτολεμαΐδα.
Σοβαρά όμως προβλήματα μέλλει να αντιμετωπίζουν συνολικότερα οι μελλοντικοί χρήστες της περιφερειακής οδού, αν και παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας ο δρόμος χρησιμοποιείται ήδη από αρκετούς κατοίκους οικισμών της Δυτικής Εορδαίας και οικισμών της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας και Καστοριάς, καθώς, όπως προέκυψε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Εορδαίας, η υπό κατασκευή περιφερειακή οδός θα στενεύει στον οικισμό της Αναρράχης, αφού δεν κατέστη δυνατόν να επιτευχθούν αγοραπωλησίες αγροτεμαχίων ώστε να περνά έξω από τον συγκεκριμένο οικισμό.
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανέφερε η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου στο δημοτικό συμβούλιο, δεν στάθηκε δυνατόν να υλοποιηθεί απόφαση του πρώην δημοτικού συμβουλίου Μουρικίου για κατασκευή παράκαμψης έξω από τον οικισμό της Αναρράχης αφού πρόκειται για οδό ταχείας κυκλοφορίας, διότι υπήρχαν ενστάσεις από μερίδα ιδιοκτητών αγροτεμαχίων, οπότε η μοναδική λύση είναι να στενέψει το τμήμα της οδού που περνά δίπλα από κατοικημένη περιοχή της Αναρράχης και σε περίπτωση που μελλοντικά σταθεί εφικτό, να κατασκευαστεί παράκαμψη έξω από την Αναρράχη.
Σε ό,τι αφορά τώρα τις ενστάσεις των κατοίκων της Ασβεστόπετρας και της Άρδασσας, εστιάζονται στο γεγονός ότι οι κόμβοι που κατασκευάζονται στα σημεία που η οδός τέμνει τις επαρχιακές οδούς Ασβεστόπετρας- Πτολεμαΐδας και Πτολεμαΐδας- Άρδασσας δεν διασφαλίζουν την ασφάλεια των κατοίκων που κινούνται στις συγκεκριμένες οδικές αρτηρίες. Γι’ αυτό ζητούν τη λήψη μέτρων ώστε να εκλείψουν οι κίνδυνοι ατυχημάτων στους συγκεκριμένους κόμβους της περιφερειακής οδού με τους υφιστάμενους επαρχιακούς δρόμους.
Μάλιστα, με την κατασκευή του κόμβου μεταξύ της επαρχιακής οδού Πτολεμαΐδας- Άρδασσας ξεσηκώθηκαν κάτοικοι της Άρδασσας οι οποίοι ζητούν να κατασκευαστεί γέφυρα στον υπό κατασκευή κόμβο για να εξαλειφθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων, αλλά και να μην δοθεί στην κυκλοφορία η οδός πριν ληφθούν όλα τα μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των οδηγών.
Σε σχετική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Άρδασσα παρέστησαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Παπαδόπουλος και Παύλος Τσότσος, οι οποίοι ενημέρωσαν τους κατοίκους ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον αντιπεριφερειάρχη της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης Γιάννη Σόκουτη αποφασίστηκε να τοποθετηθούν φωτεινοί σηματοδότες και βαριά σήμανση στους εν λόγω κόμβους προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων.
Στο μεταξύ, από την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης ανακοινώθηκε ότι λόγω συνέχισης των εργασιών κατασκευής της οδού Πτολεμαΐδας- Δυτικής Εορδαίας και της σύνδεσής της με τον κάθετο άξονα Κοζάνης- Φλώρινας, παρατείνεται μέχρι 15 Σεπτεμβρίου η διακοπή της κυκλοφορίας στο επαρχιακό δίκτυο, από τη νότια είσοδο Μηλοχωρίου (Ψυγεία Τριανταφυλλίδη) έως τον οικισμό Εμπορίου.
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται μέσω της διαδρομής : α) Μηλοχώρι – Φούφας - διασταύρωση Βαρυκού – Δροσερό - Πτολεμαΐδα, β) Εμπόριο – Αναρράχη – Κρυόβρυση – Άρδασσα – Πτολεμαΐδα. Η σύνδεση Καστοριάς- Πτολεμαΐδας θα γίνεται μέσω Δροσερού.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη κ. Σόκουτη, η ολοκλήρωση κατασκευής της περιφερειακής οδού Δυτικής Εορδαίας προβλέπεται σε ένα χρόνο περίπου από τώρα, το καλοκαίρι του 2012.
Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις