ΣΙΝΕ

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Δείτε όλο το πρόγραμμα της Superleague

Η κλήρωση του πρωταθλήματος για την σεζόν 2011-12 πραγματοποιήθηκε ωστόσο Ολυμπιακός και ΑΕΚ δεν γνωρίζουν απέναντι σε ποια ομάδα θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους. Χωρίς ντέρμπι η πρεμιέρα
- Την 10η αγωνιστική θα διεξαχθεί το ντέρμπι των "αιωνίων" στο "Γ. Καραϊσκάκης", την 4η αγωνιστική το ντέρμπι των "δικεφάλων"¨, την 5η το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, την 6η το ΑΕΚ-Ολυμπιακός, την 7η το Άρης-ΠΑΟΚ και την 9η το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ
Αναλυτικά όλα τα ντέρμπι της σεζόν:

4η αγωνιστική ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
5η αγωνιστική Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ
6η αγωνιστική ΑΕΚ-Ολυμπιακός
7η αγωνιστική Άρης-ΠΑΟΚ
8η αγωνιστική ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, ΑΕΚ-Άρης
9η αγωνιστική Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, Άρης-Ολυμπιακός
10η αγωνιστική Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός
12η αγωνιστική Άρης-Παναθηναϊκός
19η αγωνιστική ΑΕΚ-ΠΑΟΚ
20η αγωνιστική ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός
21η αγωνιστική Ολυμπιακός-ΑΕΚ
22η αγωνιστική ΠΑΟΚ-Άρης
23η αγωνιστική ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, Άρης-ΑΕΚ
24η αγωνιστική ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός-Άρης
25η αγωνιστική Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός
27η αγωνιστική Παναθηναϊκός-Άρης 

1η αγωνιστική:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΠΑΟΚ - ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
ΑΕΚ - ΟΜΑΔΑ Β
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΡΗΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΜΑΔΑ Α
ΟΦΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
15:40
 Ο εκτελεστικός διευθυντής της Λίγκας, Πατρίκ Κομνηνός εξηγεί την διαδικασία.
Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Forthnet, Πάνος Παπαδόπουλος: "Η νέα συμφωνία προασπίζει τα συμφέροντα όλων των μερών και είναι ιστορικής σημασίας. Με αυτή τη συμφωνία ολοκληρώνεται η κεντρική διαχείριση και πλέον οι 16 ομάδες κινούνται μαζί για όλα όσα τις ενώνουν. Στόχος είναι η ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας του ποδοσφαίρου. Μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία η Nova στηρίζει το ποδόσφαιρο, άμεσα και ουσιαστικά. Εύχομαι να είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών".
15:25 
Τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Λίγκας και του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος τόνισε:
"Θέλω να καλέσω την πολιτεία να αντιμετωπίσει το ποδόσφαιρο όπως είναι. Ας κοιτάξουν το ρόλο που έπαιξε το ποδόσφαιρο στην Αργεντινή μετά την κρίση. Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια κάθαρσης. Καθήκον όλων μας να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο. Η επίτευξη της κεντρικής διαχείρισης είναι σημαντική και αποτελεί βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Εύχομαι να έχουμε ένα καλό και ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο".
Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 15:00 διότι υπογράφτηκε η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.
Στην κλήρωση θα μπουν κανονικά 16 μπαλάκια και αφού αποφανθεί η Επιτροπή Εφέσεων για Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα τότε θα ξεκαθαρίσει ποιες ομάδες θα είναι οι δύο που θα προστεθούν στις 14. Οι ιθύνοντες της διοργανώτριας, πάντως, απεύθυναν πρόσκληση τόσο στον Ολυμπιακό Βόλου και στην Καβάλα, καθώς επίσης σε Λάρισα και Πανσερραϊκό.

Η πρώτη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για τις 27 Αυγούστου.
Πριν την κλήρωση πραγματοποιήθηκε το ΔΣ της Λίγκας, ωστόσο η εκλογή προέδρου μετατέθηκε για την επόμενη Τετάρτη λόγω των εκρεμμοτήτων των υποθέσεων της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου καθώς σύμφωνα με το καταστατικό θα πρέπει να ψηφίσουν και οι 16 ομάδες. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως πρόεδρος θα αναλάβει ο πρόεδρος του Εργοτέλη, Απόστολος Παπουτσάκης.

Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις