ΣΙΝΕ

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Μεγάλο ενδιαφέρον για το 82,3% της ΕΒΖ...

Αυξημένο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την εκχώρηση του ποσοστού 82,33% της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), το οποίο κατέχει η ATEBank. Σύμφωνα με πληροφορίες από τους κύκλους της διοίκησης της ΕΒΖ, περισσότερες από δέκα ελληνικές και ξένες εταιρίες κατέθεσαν χθες φάκελους μη δεσμευτικών προσφορών, στα γραφεία της Eurobank Equities στην
Αθήνα.
Μετά τη μελέτη των δικαιολογητικών των φακέλων, θα αποσαφηνιστεί πόσοι από τους υποψηφίους πληρούν όντως τις προϋποθέσεις για να περάσουν στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού. Ακολούθως, αυτοί που θα επιλεγούν, θα κληθούν να καταθέσουν τις δεσμευτικές οικονομικές προσφορές τους μέχρι τα μέσα του Νοεμβρίου.
Αν και οι φάκελοι κατατέθηκαν χθες το απόγευμα, μέχρι τις 18.20 σήμερα δεν είχαν ανακοινωθεί οι επωνυμίες των υποψηφίων, για λόγους που, όπως δήλωσαν οι ίδιες πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχετίζονται με διαδικαστικά θέματα ελέγχου της πληρότητας των φακέλων.
Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι η πώληση της ΕΒΖ -που εντάσσεται στο πλαίσιο της απεμπλοκής της ΑΤΕ από τις θυγατρικές της του μη χρηματοοικονομικού τομέα- να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2011.
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΒΖ διαθέτει τρία ζαχαρουργεία, σε Πλατύ, Σέρρες και Ορεστιάδα, ενώ έχει υπό πλειοψηφικό έλεγχο δύο θυγατρικές στη Σερβία, την «AD Fabrica Secera Crvenka», στην οποία κατέχει ποσοστό άνω του 80% και την «AD Fabrica Sajkaska», στην οποία η συμμετοχή της ανέρχεται σε 92,32%.
Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στην ΕΒΖ, που ετοιμάζονται να καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για σκόπιμη υποβάθμιση της εταιρείας, με στόχο το ξεπούλημά της -όπως υποστηρίζουν. Οι εργαζόμενοι έχουν καλέσει επίσης το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη 87 βουλευτές από 17 νομούς για να τους ενημερώσουν για τις εξελίξεις και να ακούσουν τις απόψεις τους.
ta nea .gr
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις