ΣΙΝΕ

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Ροχάμης: Από κακοποιός – σταρ, νομοταγής επιχειρηματίας!!!

Κάποτε ήταν ένας κακοποιός-σταρ, του οποίου η λατρεία για τις αποδράσεις και την ελευθερία προξενούσε θαυμασμό στους… οπαδούς του.
Ακόμη και οι διώκτες του τον έβρισκαν συμπαθή, ενώ
παρέμεινε στη φυλακή για είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, αν και ποτέ δεν κατηγορήθηκε για φόνο. Σήμερα όμως, ο Βαγγέλης Ρωχάμης είναι ένας νομοταγής πολίτης και επιχειρηματίας!
Υστερα από τριάντα ένα χρόνια στην παρανομία ο διαβόητος «Πεταλούδας», προσωνύμιο που απέκτησε εξαιτίας των αποδράσεών του από τις φυλακές, πέρασε στην… απέναντι όχθη και ζει μια ήρεμη ζωή στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Λευκαντί Ευβοίας. Καλός πολίτης πλέον, ο Ρωχάμης είναι επιχειρηματίας, καθ’ όλα νόμιμος και μάλιστα φορολογικά άψογος! Αυτό το διαπίστωσαν και οι αστυνομικοί από τη νέα Οικονομική Αστυνομία όταν πήγαν να ελέγξουν την καντίνα που διατηρεί τα καλοκαίρια στην παραλία Μαλακόντας στο Λευκαντί.
Οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν ενδελεχή έλεγχο στα φορολογικά βιβλία του Βαγγέλη Ρωχάμη, αλλά και στην ταμειακή του μηχανή. Τα πάντα ήταν νόμιμα… Μάλιστα, ο άνθρωπος που κάποτε ήταν ο νούμερο ένα καταζητούμενος για τους αστυνομικούς, έκοβε κανονικά αποδείξεις, τη στιγμή που είχε τη δυνατότητα κάποιες φορές να «ξεχάσει» να πληκτρολογήσει στην ταμειακή μηχανή το προϊόν που πούλησε στους λουόμενους.
Αρχικά, οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν ως πελάτες και έφαγαν σάντουιτς, ενώ ήπιαν και από ένα αναψυκτικό για τη ζέστη. Οι αποδείξεις κόπηκαν κανονικά, χωρίς βέβαια ο Βαγγέλης Ρωχάμης και η συμβία του να καταλάβουν πως σέρβιραν άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας. Ακόμη και ο υγειονομικός έλεγχος που έγινε στην καντίνα του άλλοτε διαβόητου φυγά έδειξε πως τα πάντα ήταν πεντακάθαρα και περιποιημένα.
Οι αστυνομικοί εντυπωσιάστηκαν από τη συνέπεια του Ρωχάμη όσον αφόρα την εεπιχείρησή του, αλλά και από την υπευθυνότητα που δείχνει ως επιχειρηματίας. «Πρόκειται για το κλασικό παράδειγμα του ανθρώπου που άλλαξε σελίδα στη ζωή του. Δεν ξέραμε πως η καντίνα ανήκει στον γνωστό Βαγγέλη Ρωχάμη. Στην αρχή όταν τον είδαμε πιστέψαμε πως κάτι στραβό θα βρούμε. Μας έβγαλε όμως ψεύτες με τη νομιμότητά του και εμείς με τη σειρά μας του… βγάλαμε το καπέλο. Πραγματικά αξίζει συγχαρητήρια» λέει στην «Espresso» αξιωματικός της Οικονομικής Αστυνομίας.
Για περίπου μία δεκαετία ο Βαγγέλης Ρωχάμης από την Εύβοια ήταν ο νούμερο ένα καταζητούμενος. Ηταν ο άνθρωπος που καμιά φυλακή δεν μπορούσε να τον κρατήσει. Ο Ρωχάμης είχε κατηγορηθεί από τις αρχές για μια σειρά ποινικών πράξεων, κυρίως για ληστείες και κλοπές. Ο ίδιος φώναζε με όλη του τη δύναμη πως δεν αποδέχεται τις κατηγορίες. Πάντως, ένα είναι σίγουρο: ο Ρωχάμης δεν έκανε ποτέ κακό σε άνθρωπο, όπως παραδέχονται πλέον όλοι. Στη φυλακή της Κέρκυρας ήταν πολύ αγαπητός. Τον θεωρούσαν άνθρωπο που «το έλεγε η ψυχή του». Eκανε πολλούς φίλους μέσα στη φυλακή, αλλά εμπιστευόταν λίγους.
«Ακόμη και όταν ήμουν στην απομόνωση ένιωθα ελεύθερος» είχε δηλώσει μετά την αποφυλάκισή του, τον Απρίλιο του 2000. Στην πραγματικότητα πάντως έκανε τα πάντα για να βρεθεί για λίγο έξω από τη φυλακή, έστω και αν ήξερε ότι μετά θα τον ξανάπιαναν, γιατί λάτρευε την ελευθερία.
Απόστρατος στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ., ένας από τους διώκτες του Ρωχάμη, θυμάται: «Είναι άντρας με παντελόνια, ο Βαγγέλης κρατούσε τον λόγο του. Οταν τον έπιανα, πάντα τα λέγαμε και συζητούσαμε για ώρες. Ο Ρωχάμης δεν πείραξε ποτέ άνθρωπο. Είχε όμως ταλέντο στις αποδράσεις. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 είχαμε πληροφορίες πως κρύβεται κάπου στον Ωρωπό. Είχαμε κλείσει τον επαρχιακό δρόμο με μια σειρά αυτοκίνητα περιμένοντας να εμφανιστεί. Ξέραμε πως θα έρθει με αυτοκίνητο. Ετσι και έγινε… Μόνο που όταν είδε τα αυτοκίνητά μας, άνοιξε ταχύτητα και έπαιξε τη δική του ζωή κορόνα – γράμματα, για να μην κινδυνέψουν άλλοι. Δεν έπεσε πάνω στα αυτοκίνητά μας, κάτι που θα μπορούσε να κάνει. Τελικά κατάφερε να διαφύγει. Οχι όμως για πολύ αφού μερικές μέρες μετά τον πιάσαμε στην ίδια περιοχή όπου εμφανιζόταν ως κηπουρός και φρόντιζε έναν κήπο εξοχικού σπιτιού όπου και διέμενε».
Espressonews
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις