ΣΙΝΕ

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Χωρίς Παπανδρέου αρχηγό του ΠΑΣΟΚ οι επόμενες εκλογές;

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, να μην ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, όποτε και εάν αυτές διεξαχθούν, στην μαραθώνια συνέντευξη τύπου που ξεκίνησε με καθυστέρηση τριών περίπου ωρών και τελείωσε πριν από λίγο. Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι σημασία δεν έχουν οι θέσεις αλλά η πορεία της χώρας. Φράση που θυμίζει και
την χθεσινή του τοποθέτηση στην ομιλία στους παραγωγικούς φορείς, ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι θέσεις, που άφησε κι αυτή ανοιχτό το «παράθυρο» για ποικίλες ερμηνείες.
Ο πρωθυπουργός δεν απέκλεισε κατηγορηματικά και το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών του Δημοσίου, στην περίπτωση που δεν δοθεί το ΟΚ από την τρόικα για την εκταμίευση της 6ης δόσης, αλλά προτίμησε να περιγράψει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την αποφυγή του συγκεκριμένου ενδεχομένου και να τονίσει ότι στην περίπτωση που δεν λαμβάνονταν μέτρα δεν θα μπορούσε να καταβάλει μισθούς το Δημόσιο.
Δεν απέκλεισε ακόμη το ενδεχόμενο νέων μέτρων αλλά για… αργότερα ο κ. Παπανδρέου, εάν υπάρξουν νέες αστοχίες. «Τα μέτρα είναι επαρκή για το 2011 και το 2012. Αλλά θα είναι επαρκή όσο θα είμαστε συνεπείς» απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου κατά την συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχει θέμα απολύσεων στον στενό δημόσιο τομέα, αλλά ολοκλήρωσε τον συλλογισμό του με τη φράση «τουλάχιστον σήμερα», που αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το απώτερο μέλλον.
Απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ή πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ενώ επέρριψε ευθύνες στην ηγεσία της ΝΔ. «Μια παράταξη που έχει ευθύνες θα πρέπει να βάλει πλάτη και ξέρω ότι πολλά στελέχη της θα το ήθελαν. Αλλά δυστυχώς η σημερινή ηγεσία ακολουθεί την τακτική της προηγούμενης… Δεν μιλάμε για συγκυβερνήσεις και δεν μιλάμε για εκλογές» απάντησε.
Ο κ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε κατηγορητικά ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και ότι η συμφωνία της 21ης Ιουλίου θα εφαρμοστεί, κατά την έναρξη της συνέντευξης τύπου στη Θεσσαλονίκη. «Θα κάνουμε ότι απαιτείται για να κλειδώσει η συμφωνία της 21ης Ιουλίου σε όλα τα κοινοβούλια της ευρωζώνης και για να συμφωνήσουν οι 400 περίπου τράπεζες» τόνισε για το ίδιο θέμα. Όπως παραδέχθηκε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δεν γνώριζε τι είναι τα cds (τα ασφάλιστρα κινδύνου ομολόγων) μέχρι πρόσφατα.
Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι προτιμά να πάρει το πολιτικό βάρος «να χάσουμε όλοι κάτι παρά να χάσουμε όλοι τα πάντα» και ότι θα κάνει ότι απαιτείται «για να σταθούμε στα πόδια μας πάλι, χωρίς δανεικά και ανασφάλεια».
Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε στο ίδιο σημείο ότι «τίποτα δεν μας χαρίσθηκε σε αυτή την πορεία και γι’ αυτό τίποτα δεν μας συγχωρείται», αλλά παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα σε αυτήν την πορεία και λάθη, όπως επίσης αντιδράσεις από συντεχνίες.
Σχετικά με τις διαφωνίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης σημείωσε: «αυτή την κυβέρνηση την χαίρομαι. Και καθόμαστε και συζητάμε τώρα γιατί αγωνιούμε και συζητάμε;».
Στη συνέντευξη τύπου τοποθετήθηκαν επίσης για θέματα της αρμοδιότητάς τους ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, ο υπουργός Εργασίας Γ, Κοιυτρουμάνης και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας.
Star.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις