ΣΙΝΕ

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Βενιζέλος: "Το Δεν πληρώνω μπορεί να φέρει νέα μέτρα" (Vids)

Πάρα το όργιο φημών και το κλίμα τρόμου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν ανακοίνωσε νέα μέτρα. Επίθεση σε ΜΜΕ και αντιπολίτευση. Τι είπε για το χαράτσι στα ακίνητα. Έθεσε τρεις στόχους για να σωθεί η χώρα.
Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά, τα ΜΜΕ και τα συνδικάτα εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη, ωστόσο δεν ανακοίνωσε νέα έκτακτα μέτρα παρά τις φήμες που οργίαζαν κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Οι αποφάσεις που πάρθηκαν στη σύσκεψη θα ανακοινωθούν στην
τρόικα τη Δευτέρα, μέσω τηλεδιάσκεψης και αφορούν στην εξειδίκευση των περικοπών στο δημόσιο και στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων.

benizelos2 by fon1972
Τη Δευτέρα, μετά την τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής της τρόικας θα συνέλθει και πάλι η κυβερνητική επιτροπή.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι είχε ενημερώσει όλους τους αρχηγούς για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο δεν έδειξαν υπεύθυνη στάση.
Είπε, ότι τον εξέπληξε δυσάρεστα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, με τις δηλώσεις του το μεσημέρι της Κυριακής στα πλαίσια της ΔΕΘ.
Ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε υπευθυνότητα από όλους, καθώς η χώρα ζει δραματικές στιγμές.

benizelos1 by fon1972
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έθεσε τρεις στόχους για να σωθεί η χώρα:
1ον Να πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2011 και το 2012
2ον Να δημιουργήσουμε πρωτογενές πλεόνασμα
3ον Να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές

benizelos3 by fon1972
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι όλα τα μέτρα που θα προωθηθούν, έχουν ψηφιστεί στο Μεσοπρόθεσμο.
Απαντώντας σε ερώτηση για το χαράτσι στα ακίνητα αναγνώρισε ότι πρόκειται για σκληρό μέτρο, το οποίο αν δεν αποδώσει μπορεί να οδηγήσει σε νέα μέτρα.
"Το Δεν πληρώνω μπορεί να φέρει νέα μέτρα" είπε χαρακτηριστικά.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι αν η δημόσια συζήτηση για την εφαρμογή των μέτρων γίνεται χωρίς προσοχή, υπονομεύουμε μόνοι μας την εικόνα της χώρας.
Ο υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσει τη Δευτέρα στην τρόικα το πλαίσιο το οποίο συμφωνήθηκε στην κυβερνητική σύσκεψη, ώστε να τους πείσει για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Των δηλώσεων Βενιζέλου προηγήθηκε έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, κατά τη διάρκεια της οποίας ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα έχει ζητήσει 100.000 απολύσεις στο δημόσιο, νέο μισθολόγιο λιτότητας και μειώσεις συντάξεων, για να εκταμιευθεί η 6η δόση.
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις