ΣΙΝΕ

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Σε δόσεις...η 6η δόση!!!

Σε δόσεις φαίνεται οτι θα καταβληθεί η 6η δόση των 8 δις...
Το υπόλοιπο κομμάτι της απο το ΔΝΤ αρχές του πρώτου δεκαημέρου του Νοεμβρίου, καθώς είναι απαραίτητο να συνεδριάσει προηγουμένως το Δ.Σ. του ΔΝΤ και να αποφανθεί για τη βιωσιμότητα του χρέους, δηλαδή τη δυνατότητα εξυπηρέτησής του.
Η αξιολόγηση ενδεχομένως να δημοσιοποιηθεί
σήμερα Πέμπτη καθώς ο επίτροπος Ολι Ρεν απαντώντας στο Κολλέγιο των επιτρόπων σε ερώτηση της Μ. Δαμανάκη είπε οτι καταβάλλονται εντατικές προσπάθειες από την Κομισιόν ώστε η έκθεση να δοθεί στη δημοσιότητα αύριο.
Εκφράζοντας αισιοδοξία για την εκταμίευση της έκτης δόσης, αποκάλυψε ότι η καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση της έκθεσης οφείλεται σε ενστάσεις που εγείρει το ΔΝΤ, το οποίο θεωρεί πως οι εκτιμήσεις των Ευρωπαίων είναι υπεραισιόδοξες και ζητά να εκπονηθεί νέο πρόγραμμα προσαρμογής για την Ελλάδα. Πάντως ο κ. Ρεν εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται εντός της τρόικας για το θέμα αυτό. Ενδεικτικό της κρισιμότητας των εξελίξεων είναι ότι ο ίδιος ο Όλι Ρεν σημείωνε πως το Eurogroup της Παρασκευής, που ξεκινά το μεσημέρι, δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν τα μεσάνυκτα.
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις