ΣΙΝΕ

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Πρώην βουλευτές έπαιρναν παράνομα συντάξεις!!!

Προνομιούχοι παραμένουν αρκετοί πρώην βουλευτές, την ώρα που μειώνονται οι μισθοί στο δημόσιο. Πως κατάφερναν να παίρνουν παράνομα συντάξεις από το κράτος;
Παράνομες συντάξεις έπαιρναν επί μήνες και μέχρι τις αρχες του 2011 πρώην βουλευτες που έχουν εκλεγει σε δήμους ή υπηρετούν σε άλλες δημόσιες θέσεις, όπως αποκάλυψε σήμερα στη Βουλή η

Φωτεινή Πιπιλή (ΝΔ) επικαλούμενη στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανάφερε χαρακτηριστικά ότι δεν εφαρμόζεται ο νόμος που προβλέπει ότι οι εκλεγμένοι και άλλοι που ειναι συνταξιούχοι βουλευτες παίρνουν την συνταξη τους μειωμένη κατά 70%.
Αναλυτικά , η κυρία Πιπιλή είπε πώς από απάντηση που έχει από το ΓΛΚ την οποία υπογράφει το υπουργείο Οικονομικών, φαίνεται ότι το μέτρο δεν εφαρμόζεται για τους συνταξιούχους βουλευτές, καθώς καταβάλλεται αμείωτη η σύνταξη και σε όσους κατέχουν θέση στο δημόσιο τομέα και λαμβάνουν έτσι ταυτόχρονα σύνταξη και αποδοχές.
«Δεν είμαστε λαμόγια, προνομιούχοι ή επαγγελματίες οι νέοι βουλευτές και δεν έχουμε κανένα λόγο να βριζόμαστε, να λοιδορούμαστε για κάτι που το παλαιό κομματικά σύστημα δημιούργησε στη Βουλή», πρόσθεσε η κα Πιπιλή, ενώ έκανε λόγο για «απαράδεκτα, συντεχνιακά, ρουσφετολογικά συστήματα που πρέπει να καταργηθούν».
«Θα συμφωνήσω με τη συνάδελφο ότι στις παρούσες συνθήκες οι πολίτες περιμένουν από τους πολιτικούς, και όχι μόνο τους βουλευτές αλλά κάθε αιρετό, να δείχνουν την ίδια αγωνία και συμπαράσταση με αυτήν που δείχνουν οι πολίτες για το πού βαδίζει αυτή η χώρα και να παραιτηθούν από επιλογές που μπορεί να έγιναν στο παρελθόν με διαφορετικά οικονομικά δεδομένα», απάντησε ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης.
«Δεν υπάρχει καμία διάκριση ούτε υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ισχύει για τους συνταξιούχους βουλευτές ότι ισχύει και για οποιονδήποτε άλλο συνταξιούχο του ελληνικού δημοσίου». είχε πει νωρίτερα ο κ. Φίλιππος Σαχινίδης απαντώντας στην ερώτηση της Φωτεινής Πιπιλή σχετικά με τη καταβολή βουλευτικής σύνταξης σε συνταξιούχουςβουλευτές που κατέχουν θέση στο δημόσιο τομέα.
Ο κ. Σαχινίδης επεσήμανε, επικαλούμενος σχετικές διατάξεις του νόμου 3865/2010 πάνω στις οποίες -όπως είπε- εξέδωσε και εγκύκλιο το 2011, ότι οι συντάξεις βουλευτών οι οποίοι εκλέγονται σε θέσεις αιρετών οργάνων Α΄ αι Β΄ βαθμού, περιορίζονται κατά 70%, όπως και των υπολοίπων συνταξιούχων του δημοσίου που εκλέγονται σε τέτοιες θέσεις. Πρόσθεσε δε ότι οι περικοπές στις βουλευτικές συντάξεις προβλέπονται και στις περιπτώσεις που οι συνταξιούχοι εργάζονται εκτός του ευρύτερου δημόσιου τομέα ή αυτοαπασχολούνται.
fimes.gr

Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις