ΣΙΝΕ

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΤΡΑ: Δεν είναι και τόσο... σκάνδαλο αυτό με τα βιβλιάρια...

Είχε άνδρα φαρμακοποιό εμπλεκόμενο σε πιθανό σκάνδαλο με συνταγογραφήσεις και είχε δεχθεί να κρύβει τα βιβλιάρια ασφαλισμένων που περιέργως εκείνος κατείχε... ανάμεσα σε τούλια, κορδέλες, πέρλες και κομμάτια νυφικών!
Ο λόγος για ιδιοκτήτρια καταστήματος νυφικών της Πάτρας, στο μαγαζί της οποίας το ΣΔΟΕ εντόπισε...
120 βιβλιάρια ασθενείας. Το κατάστημα δεν βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, αλλά σε περιοχή που βρίσκεται πάνω σε λοφίσκο, ενώ σε κοντινή απόσταση ο σύζυγός της διατηρεί το φαρμακείο του. Όπως δείχνουν τα πράγματα, το κατάστημα χρησιμοποιείτο ως κρυψώνα για τα βιβλιάρια, αφού είναι γνωστό πως απαγορεύεται στους φαρμακοποιούς να διατηρούν βιβλιάρια ασφαλισμένων στα καταστήματά τους. Έτσι, ο φαρμακοποιός - σύζυγος σκέφθηκε πως... κανείς δεν θα έψαχνε ανάμεσα στα νυφικά για να βρει... βιβλιάρια ασθενείας ασφαλισμένων!
Λογάριαζε, όμως, χωρίς τους «αδιάφθορους» του υπουργείου Οικονομικών. Στο ΣΔΟΕ έφθασε η καταγγελία πως στο συγκεκριμένο κατάστημα υπάρχουν τα βιβλιάρια και μετά από έλεγχο εντοπίστηκαν 120, από διάφορα ταμεία. Μάλιστα για να γίνει ο έλεγχος από τους υπαλλήλους του Σώματος ελήφθη και η σχετική άδεια από τον αρμόδιο Εισαγγελέα. Του θέματος επελήφθη άμεσα η Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης προκειμένου να διερευνήσει περαιτέρω την υπόθεση. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι ελεγκτές εντόπισαν ακόμη και φάρμακα... από φανταστικές ασθένειες.
Τα κρατούσε για να έχει πελάτες;
Από την άλλη πλευρά στον κύκλο των φαρμακοποιών έχει διαδοθεί πως ίσως τα πράγματα... να μην είναι ακριβώς, όπως περιγράφονται στην καταγγελία! Ενδέχεται δηλαδή ο φαρμακοποιός να «μάζευε» βιβλιάρια ασθενών προκειμένου ο ίδιος να τα πηγαίνει σε γιατρούς και να τα συνταγογραφούν, έτσι ώστε να συγκεντρώνει πελάτες από όλη την Αχαΐα! Αν τελικά συμβαίνει αυτό, τότε πρόκειται σαφέστατα για μία παράνομη πράξη, αλλά δεν εμπίπτει στα όρια του «μεγάλου σκανδάλου» ή πιθανής κομπίνας και φοροδιαφυγής. Εκτός και αν ανακαλυφθεί πως όντως συνταγογραφούσαν και φάρμακα για ασθένειες... που δεν υπάρχουν, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να κλέβουν τα ταμεία.
Η υπόθεση διερευνάται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, ενώ αν κριθεί πως το σκάνδαλο έχει μεγάλες διαστάσεις δεν αποκλείεται να σχηματισθεί και δικογραφία σε βάρος των εμπλεκομένων. Πάντως, η πληροφορία που διαδόθηκε στην πόλη πως τόσο ο φαρμακοποιός όσο και η σύζυγός του... οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, δεν ευσταθεί.
Δείτε περισσότερα θέματα 
dete.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις