ΣΙΝΕ

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Η πρόταση της Ελλάδας για το έλλειμμα, το χρέος και το "κούρεμα"

Τη θέση της Ελλάδας περιέγραψε ανώτατη κυβερνητική πηγή της χώρας μας, όπως μετέδωσε πριν από λίγο το Mega, στις διαπραγματεύσεις με την ευρωζώνη και στη συνάντηση Παπανδρέου Σαρκοζί-Μέρκελ, ενώ η σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης έχει ξεκινήσει.
Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες πληροφορίες, η Ελλάδα προτείνει να αναλάβει η ίδια εφεξής την καταπολέμηση των ελλειμμάτων και των εσωτερικών υποχρεώσεών της (μισθοί, υποχρεώσεις), δίνοντας την εγγύηση ότι οι προϋπολογισμοί εφεξής θα είναι πλεονασματικοί και
άρα θα αρκούν για την εξυπηρέτηση των πληρωμών.
Η Αθήνα ζητά όμως παράλληλα να αναλάβουν οι ξένοι πιστωτές την εξυπηρέτηση του χρέους, με την δέσμευση ότι δεν θα προστεθεί σε αυτό επιπλέον ποσό. Ζητά ακόμα να καλυφθούν οι τυχόν απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων από τυχόν «κούρεμα».
Ειδικά για το «κούρεμα» όμως και το ποσοστό του μέχρι στιγμής η ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει το παραμικρό σχόλιο, ούτε καν για τις πληροφορίες που το ανεβάζουν μεταξύ 50% και 60%. Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική πλευρά θεωρεί αυτονόητο ότι η συμμετοχή των ιδιωτών στο όποιο «κούρεμα» θα είναι εθελοντική ώστε να μην θεωρηθεί πιστωτικό συμβάν και πυροδοτήσει άλλες παρενέργειες.
Star.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις