ΣΙΝΕ

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Δεύτερη ημέρα απεργίας και οργής! Διαβάστε αναλυτικά ποιοι απεργούν...

Νέες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα σε Σύνταγμα και Ομόνοια, ενόψει της ψήφισης του Πολυνομοσχεδίου.
Μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση της Τετάρτης, ο λαός ξαναβγαίνει στους δρόμους αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο και τα νέα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν και σήμερα συγκέντρωση στις 11:00 στο Σύνταγμα. Στην Ομόνοια θα
συγκεντρωθούν τα μέλη του ΠΑΜΕ, που έχουν προαναγγείλει περικύκλωση της Βουλής, κατά τη διάρκεια ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.
Σε ισχύ έκτακτα μέτρα ασφαλείας από νωρίς το πρωί στο κέντρο της Αθήνας. Κλειστή η Βασ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής, όπου έχει τοποθετηθεί και πάλι ο μεταλλικός φράκτης.
Για δεύτερη ημέρα θα μπει λουκέτο στη χώρα, καθώς απεργούν οι πάντες.
*Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.
*Συνεχίζουν την απεργία τους οι εργαζόμενοι στους Δήμους, οι εφοριακοί και οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.
* Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν ως τις 21 Οκτωβρίου οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) αποφάσισε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.
* Οι καθηγητές σε δημόσια σχολεία συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ.
* Υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών έχουν επίσης εξαγγείλει απεργία από τις 17 έως τις 27 Οκτωβρίου, ενώ από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες θα πραγματοποιήσουν οι τραπεζοϋπάλληλοι.
* Σε πανελλαδική αποχή κατεβαίνουν οι δικηγόροι από την Πέμπτη έως και τις 19 Οκτωβρίου, ύστερα από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.
* Στη 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 19 και 20 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ότι συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), καλώντας τους εργαζομένους στα ταχυδρομεία.
*Χειρόφρενο τραβούν και τα ταξί
*Απεργούν τελωνειακοί και δικαστικοί υπάλληλοι
*Κλειστές θα παραμείνουν και σήμερα οι τράπεζες
*Απεργούν οι γιατροί του ΙΚΑ
Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς
Σε στάσεις εργασίας προχωρούν τη Πέμπτη οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.
Ειδικότερα, το Μετρό και ο ΗΣΑΠ δεν θα λειτουργήσουν από την έναρξη της βάρδιας στις 5:00 το πρωί μέχρι και τις 9:00 το πρωί. Την υπόλοιπη ημέρα θα λειτουργήσει κανονικά. Τα δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας-Αεροδρόμιο της γραμμής 3 δεν θα εκτελούνται λόγω της απεργίας του Προαστιακού.
Μάλιστα, οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς Σύνταγμα και Ευαγγελισμός χωρίς να επιβιβάζουν - αποβιβάζουν επιβάτες.
Παράλληλα, από τις 09.00 έως τις 21.00 θα εκτελούν δρομολόγια τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία, ενώ από τις 8.00 έως τη λήψη της βάρδιας θα εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό το Τραμ.
Ακινητοποιημένοι όλη την ημέρα θα μείνουν οι συρμοί του προαστιακού και του ΟΣΕ
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις