ΣΙΝΕ

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Πως να διπλασιάσετε την επιδότηση στο κινητό σας!

Οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, προχώρησαν ομόφωνα (σε ΚΑΡΤΈΛ μου μοιάζει) στη δραστική μείωση των επιδοτήσεων για ανανεώσεις συμβολαίου. Ορίστε αναλυτικοτατες οδηγίες για να αυξήσετε τις επιδοτήσεις σας!
1. Ενημερώνεσαι από το δίκτυο σου για το ποσό της επιδότησης. πχ 59 ευρώ.
2. Μπαίνεις στα site των ανταγωνιστριών εταιριών και ψάχνεις να βρεις κάποιο τηλ σε ενότητα που να λέει "ελα με τον αριθμό σου (πχ.) στην vodafone" [τα τηλ είναι αυτά νομίζω: vodafone 2102809682, cosmote 2108006300 , wind 2106158000]
3. Παίρνεις τηλ την πρώτη ανταγωνίστρια εταιρία (πχ Vodafone) και τους λες να σε πάρουν αυτοί για να συζητήσετε την περίπτωση να μεταφέρεται τον/τους αριθμούς σας στο δίκτυό τους (για να μη χρεώνεσαι κιόλας.) Σε παίρνουν άμεσα ή μετά από λίγο.
-Τους λες ότι δεν είσαι ευχαριστημένος από την εταιρία σου, κυρίως
λόγω χαμηλής επιδότησης και ρωτάς τι καλύτερο μπορούν να σου κάνουν αυτοί. ΠΡΟΣΟΧΗ τους λες ότι θες να πας σε σύνδεση με πάγιο χχ ευρώ (παντα λέμε πιο μεγάλο από αυτό που έχουμε ή θελουμε να πάμε, γιατι σκοπός μας ειναι να ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ από τα χειλη τους ενα μεγάλο ποσό, μονο και μόνο για να διαπραγματευτούμε με την εταιρία μας)π.χ αν έχω 20 ευρώ πάγιο στην cosmote, στη vodafone θα ρωτήσω για 25 ή και 30 ευρώ!
- Αν μας ενδιαφέρει iphone συσκευή, τοτε σου κάνουν καλύτερη επιδότηση και ιδιαίτερα σε 18μηνο ή 24μηνο συμβόλαιο, με τη δέσμευση να κατέβεις πάγιο αν το θέλεις μετά από 1 χρόνο. Δεν είναι παν τα συμφέρον, αλλά ίσως σε μερικές περιπτώσεις.
-Αν σε ενδιαφέρει κάποια συγκεκριμένη ακριβούτσικη συσκευή, τότε θα ρωτήσεις "πως θα γίνει να πάρω αυτό το κινητό δωρεάν?" και αυτοι σου απαντανε σε τι παγιο πρεπει να πας και για πόσο καιρό. Τωρα τελευταια σου λενε κατι αστρονομικα παγια. Εμεις πάλι παζαρευουμε!! οτι δηλ μπορουμε μονο στο ταδε πάγιο (οπως ειπαμε πιο πανω)
-Αν εχεις πάνω από 1 αριθμό, 2 έως 5 δηλ, τους λες ότι θέλεις να κάνεις οικογενειακό πακέτο για να εχεις και -10% έκπτωση.(στην cosmote θελει 1 συμβόλαιο + 1 καρτοσυμβολαιο πανω από 20 ευρω πάγιο, ενω στη vodafone 2 συμβολαια πανω από 20 ή 25 δε θυμαμαι). Επισης από αυτο το τμημα δε σου δινουν επιδότηση για πολύ χαμηλο πάγιο 15-20 ευρώ, ενώ στο τέλος, με τον τροπο που αναλύω, η δικια σου εταιρία θα σου δώσει κάτι τις!
-Μόλις σου πουνε το ποσο της επιδότησης, πχ 85 ευρώ επιδότηση για παγιο 25 ευρώ, και 115 για 30 ευρώ παγιο. δε δισταζεις και τους λες "δε μπορούμε να κανουμε κατι καλύτερο?" Ισως σου δωσουν και 1-2 παγια δωρο. Κυριως να προτιματε τις 12 μηνες προσφορες, γιατι οι 18 μηνες κ 24 μηνες, η επιδότηση ανεβαινει, μονο κανα 20ευρω, το οποιο δε συμφερει.ΜΟΝΟ για iphone ΙΣΩΣ να συμφερει.
-ΚΡΑΤΑΜΕ την προσφορά σε χαρτί! ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ σημειωνουμε τον κυριο ή την κυρια που μιλήσαμε. Τους ενημερώνουμε οτι θα τους ξανακαλέσουμε.
4. Κάνουμε το προηγουμενο βημα και με την άλλη ανταγωνίστρια εταιρια (πχ Wind). Μας λέει πχ 95 ευρω για 25 ευρώ πάγιο και 125 για 30 ευρω παγιο.ΚΡΑΤΑΜΕ την προσφορά σε χαρτί! ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ σημειωνουμε τον κυριο ή την κυρια που μιλήσαμε.Τους ενημερώνουμε και αυτούς οτι θα τους ξανακαλέσουμε.
5. Αν δε βαριομαστε, ξαναπαιρνουμε την 1η ανταγωνιστρια εταιρια παλι τηλεφωνο (στην περιπτωση μας vodafone) και τους λεμε οτι η wind μας κανει καλύτερη προσφορα και τι καλυτερο θα μπορούσαν να κανουν αυτοι. Ισως σου πουνε κανα 5ευρω παραπανω απο τους αλλους. ΔΕ ΜΑΣ ΠΟΛΥΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ. ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΜΕΣΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑ!
6. Οταν δουμε ποια ανταγωνίστρια εταιρια δινει καλύτερη επιδότηση, την ξανακαλούμε, ζητώντας να μιλησουμε με τον κυριο ή κυρία ταδε(αυτούς που μας εκαναν την προσφορα), και τους ζηταμε να προχωρησει η διαδικασια φορητοτητας. πρεπει να εχουμε ετοιμα τα στοιχεια που χρειαζεται (στο ονομα του οποιου ειναι δηλωμενος ο αριθμος) όπως ΑΦΜ, Αρ. Ταυτότητας, ημερ γεννησης, και τους κωδικούς της κάρτας SIM.
-ΠΡΟΣΟΧΗ, αν μιλησουμε με καποιον στην τυχη, μπορει να μας πει διαφορετική προσφορα, μαλλον μικροτερη. ΠΡΟΣΟΧΗ, ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΑΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΡΤΕΣ SIM ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ! μας λενε λοιπον οτι μολις εγκριθει το αιτημα μας, θα μας καλεσουν για να μας το πουνε και για να μας στειλουν τις καρτες sim και τις συσκευες ή δωροεπιταγες (απο ΠΛΑΙΣΙΟ ή ΓΕΡΜΑΝΟ) με κουριερ. ΑΚΟΜΑ κ να μας χτυπησει την πορτα ο κουριερ, αν πουμε οτι αλλαξαμε γνωμη, τον διωχνουμε και δεν ισχυει τιποτα.
-Μας ενημερωνουν, οτι μεσα σε 3 εργασιμες θα εχει ολοκληρωθει το αιτημα μας.
7. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ? Το αιτημα αυτο περναει ΠΑΝΤΑ πρωτα απο την εταιρια μας για εγκριση και για αυτο εχουν δημιουργησει το αντιστοιχο τμημα ΦΟΡΗΤΟΤΗΤΑΣ που καλει αυτους που θελουν να φυγουν για να τον καλοπιάσουν. (γιατι θελετε να φυγετε απο το δικτυο, με τι δεν ειστε ευχαριστημενος, κλπ).
-ΕΜΕΙΣ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ την ΓΚΡΙΝΙΑ!! (ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ αλλα σε ευγενικα πλαισια) και τι χαμηλη επιδότηση ειναι αυτή, οι αλλες εταιριες μου δίνουν πολύ περισσοτερα για να παω σε αυτους.... κλπ. Θα σας πουνε ΠΟΣΑ σας δινουν? ΕΜΕΙΣ τοτε απαντάμε "ΤΟΣΑ ευρώ ή αυτή τη συσκευη" (αναφερουμε λιιιγο φουσκωμενο το ποσο που καταφέραμε να εξασφαλίσουμε απο τις αλλες εταιρίες) κ σε "παρομοιο ΠΑΓΙΟ". ΔΕ ΛΕΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ το ΠΑΓΙΟ (Δε θυμομαστε...)!! ΔΕ ΛΕΜΕ οτι να'ναι ΠΟΣΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ, γιατι θα καταλαβουν οτι λεμε βλακειες. Ξερουν πανω κατω τι δινουν οι αλλες εταιριες , απλα καθε εβδομαδα ψιλοαλλαζουν, οποτε δεν ειναι σιγουροι.
- ΤΟΤΕ σας κανουν καλύτερη προσφορά, ελαφρως ανεβασμενη. Ή σας λενε αν ανεβαιτε παγιο, θα σας κανουμε καλύτερη. ΕΜΜΕΝΟΥΜΕ στο ΠΑΓΙΟ μας και συνεχιζουμε την ΓΚΡΙΝΙΑ. Μας απανταει "μια στιγμή παρακαλω" κ ρωταει τον προισταμενο του/της. Μας λέει ξανα... "επειδη θελουμε να συνεχιστει η συνεργασια μας, σας δινουμε + τοσα ευρώ και -15% εκπτωση για ενα χρόνο".
- ΞΑΝΑ παζαρι εμεις! Κοιταξτε καλύ η προσφορά σας, αλλα αν κανουμε κατι ακομα καλύτερο, θα ακυρωσω το αιτημα φορητοτητας και θα παραμεινω στο δικτυο σας. Αυτος τοτε ή λεει δε γινεται, η΄ ξαναρωταει τον Προισταμενο. Δυσκολα πανω απο 2 φορες θα τον ρωτησει.
-ΟΤΙ και να μας πουνε, στο τελος λεμε" οντως βελτιώθηκε η προσφορα σας, αλλα θα το σκεφτω και θα δω αν οι αλλες εταιριες κανουν κατι καλύτερο, και θα σας ενημερώσω".
-ΠΑΝΤΑ κραταμε το ονομα που μιλήσαμε!
8. ΤΩΡΑ αν δε βαριομαστε, ξαναπαιρνουμε τις ανταγωνιστριες εταιριες και παζαρευουμε! Κ ξαναπερνουμε και τη δικια μας και ξαναρωταμε. Παντα λέμε οτι θα τους ξανακαλέσουμε! ΑΝ εχουμε χρονο αφηνουμε 2-3 μερες να τρεξουν, για να μας ξαναπαρουν αυτοι.


9. Οταν εχουμε ΠΛΕΟΝ στα χερια μας οτι καλύτερη προσφορα μπορεσαμε απο το ΔΙΚΤΥΟ μας (κατα 80% το δικο μας δικτυο θα μας εχει κανει την καλύτεη προσφορα, εξαιτιας οτι γενικα στα τμηματα φορητοτητας, καθε εταιριας, δινουν δικαιωμα στους υπαλληλους να δινουν στους πελατες πολυυυυ καλύτερες επιδοτησεις), ΤΟΤΕ ξανακαλούμε το τμημα, αυτο, ζηταμε τον υπάλληλο που μιλουσαμε αυτες τις μερες κ λεμε "κοιταξτε να δειτε επειδη το εχουμε κουρασει το θεμα, αν μου δωσετε +20 ευρω ή +1 παγιο δωρο, ακυρωνω επιτοπου το αιτημα για να φυγω και ισως φερω και καποια/καποιες καρτες αργοτερα, αλλιως θα παρω αυτον τον αριθμο αλλα και δυστυχως και αλλους 2-3 της οικογενειας, για να μιλαμε και δωρεαν στο αλλο δικτυο".
ΙΣΩΣ να μην πετυχετε κατι, αλλα ΙΣΩΣ και ναι.


10. ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ! θα εχετε πετυχει διπλασιασμο ή 3πλασιασμο της επιδοτησης σας!!!


ΚΑΛΑ ΠΑΖΑΡΙΑ!!!




ΥΓ.1 ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ . Μεχρι τελευταια στιγμη αλλαζουμε γνώμη και παμε οπου θελουμε.


ΥΓ.2 Μετα το τέλος του παζαριου, θα μας πει το δικτυο μας, οτι πρεπει να ενημερώσουμε εμεις το αλλο δικτυο να ακυρωσει τη μεταφορα και ισως χρειαστει να στειλουμε 1 φαξ με την φωτοτυπια της ταυτοτητας μας σε καποιο αριθμο που θα μας πουνε απο εκει.


ΥΓ.3 ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ τη διαδιακασια αυτη σε καταστημα! ΔΕΝ μπορουν να κανουν παζαρια+οτι καποιο υποψιασμενοι καταστηματαρχες που βαριουνται τη χαρτουρα, μας λενε οτι πρεπει να παραλαβουμε sim την ιδια μερα που θα κανουμε το αιτημα φορητοτητας + τη συσκευη , και αν αλλαξουμε γνωμη θα πρεπει να την πληρωσουμε απο την τσεπη μας.


ΥΓ.4 Η προσφορα που μας κανει η εταιρια συνηθως ισχυει για 20 μερες! δεν πιστευω να το τραβηξετε τοσο πολυ, γιατι ισως να χρειαστει από την αρχη παζαρεμα. ΠΑΝΤΩΣ αν εχετε συμφωνήσει με την εταιρια σας, πολύ πιθανον να σας ξαναπαρει η αλλη εταιρια και να σας ξανακανει βελτιωμενη προσφορα! πχ εμενα τελικα θα μου δινανε το iphone 4 δωρεαν η vodafone, αν εφερνα 4 αριθμους με συνολικα παγια περιπου 120 ευρω (μαζι με την εκπτωση) κ ο 1 απο αυτους σε 18 μηνη δεσμευση. ενώ στην αρχη μου ελεγαν +130ευρω!!
Δείτε περισσότερα θέματα
news24gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις