ΣΙΝΕ

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Super League: Άρης – Ξάνθη 0-0 (video)

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 5η αγωνιστική της Super League Άρης και Ξάνθη έμειναν στο στείρο 0-0, σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα, εκτός φυσικά από γκολ. Πολλές χαμένες ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές, νεύρα, ένταση και μία αποβολή για τους γηπεδούχους, αυτή του Castillo στο 82′.
Δυνατά μπήκε στο ματς ο Άρης που απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Viviani μόλις στο 4’ με τον Καπετάνο, όμως το σουτ του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Ξάνθης. Οι «κίτρινοι» στο 8’ έφτασαν εκ νέου κοντά στο 1-0, όμως
ο Faty δεν κατάφερε με προβολή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ακριτικής ομάδας. Μετά από το αρχικό «κύμα» επιθέσεων του Άρη, η Ξάνθη αναθάρρησε και στο 16’ λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ με τον Poy το κοντινό σουτ του οποίου απέκρουσε ενστικτωδώς ο Βελλίδης, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ξανά τα «δόντια» τους στο 29’ με το σουτ του Μάνταλου μέσα από την περιοχή να φεύγει άουτ. Εξαιρετικός ρυθμός στο ματς, πάνω κάτω η μπάλα, με τον Άρη να παίρνει τη σκυτάλη στις χαμένες ευκαιρίες στο 34’ με τον Λαζαρίδη, ο οποίος εξ’ επαφής δεν κατάφερε να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, ύστερα από φάουλ που εκτέλεσε ο Umbides. Το κλίμα χάλασε στο 45’ όταν ο Castillo είχε μια «διένεξη» με έναν άνθρωπο από το ιατρικό τιμ της Ξάνθης, ο οποίος αποβλήθηκε από τον διαιτητή, ενώ ο Μεξικανός παίκτης του Άρη αντίκρισε την κίτρινη κάρτα. Η ένταση συνεχίστηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Καζάκης έκανε ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Castillo και δέχθηκε και αυτός την κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή. Τελικά ύστερα από πολλά νεύρα το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα.
Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου χάθηκε για την Ξάνθη στο 49’ με τον Καζάκη να πηδάει ψηλότερα από τους αμυντικούς του Άρη, να παίρνει την κεφαλιά και την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Βελλίδη. Στο 53’ ο Άρης απείλησε με τον Neto, όμως το σουτ του το απέκρουσε ο Viviani. Καλύτερα πατούσε στο γήπεδο η ακριτική ομάδα που στο 66’ «άγγιξε» το γκολ με κοντινή κεφαλιά του Poy, αλλά ο Βελλίδης μπλόκαρε την μπάλα πάνω στη γραμμή. Ένα λεπτό μετά (67’) ο τερματοφύλακας του Άρη είπε και πάλι «όχι», διώχνοντας εντυπωσιακά το σουτ του Βλαχοδήμου. Ο Τόχα στο 69’ είδε από την μεριά του το σουτ του να περνάει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Viviani. Στο 74’ οι «κίτρινοι» βρέθηκαν κοντά στο 1-0, όμως ο γκολκίπερ της Ξάνθης έδιωξε εντυπωσιακά την καρφωτή κεφαλιά του Castillo. Στη συνέχεια ο ρυθμός «έπεσε» αισθητά, με τους παίκτες των δύο ομάδων να προβαίνουν σε αβίαστα λάθη. Όλα αυτά μέχρι το 82’ όταν ο Άρης έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Castillo. Στα εναπομείναντα λεπτά ο Άρης έριξε το βάρος του στην άμυνα, δεν άφησε κενούς χώρους στην Ξάνθη και έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.
Οι συνθέσεις:
Κόκκινη: Castillo 82′
Άρης: Βελλίδης, Neto, Παπαζαχαρίας, Michel (46′ Portilla), Castillo, Faty, Dickoh (46′ Toja), Καπετάνος, Λαζαρίδης, Iacob (70′ Acosta), Umbides
Ξάνθη: Viviani, Μπέρτος, Edimar, Σταθάκης, Stasiak, Dani, Dica, Poy, Καζάκης (73′ Σουάνης), Marcelinho (62′ Βλαχοδήμος), Μάνταλος (76′ Markovski)
Άρης και Ξάνθη μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο του Κλεάνθης Βικελίδης (video):

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις