ΣΙΝΕ

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Ποιός "έφαγε" τελικά τον Λουκά Παπαδήμο;

Ποιος "έφαγε" τελικά τον Λουκά Παπαδήμο; Τον άνθρωπο που ακόμα και ξένα πρακτορεία, ακόμα και τηλεοπτικά δίκτυα ονόμαζαν το μεσημέρι της Τρίτης ως τον επόμενο πρωθυπουργό;
Ο κ. Βενιζέλος πάντως λέει πάντως που δεν ήταν εκείνος. Φρόντισε να το ξεκαθαρίσει με σημερινή του δήλωση αλλά και διαρροές.
«Επειδή παρακολουθώ μία δημοσιογραφική “φούσκα” των τελευταίων ημερών και ωρών να εξελίσσεται σε προκλητική διαστρέβλωση της πραγματικότητας και μέγιστη απρέπεια, θέλω να
τονίσω τα εξής:
Είναι γνωστό ότι, όταν τον Ιούνιο πιεζόμουν να αναλάβω τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών, είχα αντιπροτείνει να αναλάβει ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, που αρνήθηκε. Στη θέση του Υπουργού Οικονομικών δεν βρίσκομαι επειδή το επεδίωξα, αλλά ως πράξη εθνικού καθήκοντος».
Πριν την δήλωση Βενιζέλου είχαν μεσολαβήσει διαρροές από το περιβάλλον του αλλά και ένα δημοσίευμα έγκριτης εφημερίδας όπως οι New York Times.
Κύκλοι του υπουργού Οικονομικών έλεγαν ότι ναι μεν το όνομα έπεσε στο τραπέζι, αλλά πως θα μπορούσε κανείς να βάλει έναν τραπεζίτη επικεφαλής μιας χώρας την ώρα που υπάρχει κρίση τραπεζών;
Και κάπως έτσι τελείωναν το παραμύθι με τον Λουκά Παπαδήμο που άγνωστο γιατί αφέθηκε να αιωρείται επί ημέρες ως το επικρατέστερο όνομα για την πρωθυπουργία.
Έγιναν όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα; Γιατί οι Times της Νέας Υόρκης έχουν άλλες πληροφορίες.
Όπως γράφει η εφημερίδα, ο κ. Σαμαράς "απαίτησε" υπουργός Οικονομικών να παραμείνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Όμως σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο κ. Παπαδήμος ήθελε να βάλει στο υπουργείο Οικονομικών πρόσωπα της εμπιστοσύνης του.
newsit.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις