ΣΙΝΕ

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Θα τιμωρηθεί ο Αχιλλέας για την μούντζα;

Γύρισε την παλάμη του στους επισήμους και έστρεψε τα βλέμματα πάνω του. Ο16χρονος Αχιλλέας δηλώνει σήμερα για την πράξη του: «Δεν μετανιώνω για την μούντζα. Ό,τι έγινε συνέβη αυθόρμητα. Δεν μου είπε κανείς να το κάνω. Ούτε βέβαια η οικογένεια μου. Ειδικά στον πατέρα μου δεν άρεσε αυτό που έκανα. Άλλα ήταν κάτι που μου βγήκε εκείνη τη στιγμή».
Έχει 14 αδέρφια, δουλεύει κάθε μέρα ως ελαιοχρωματιστής με αποτέλεσμα να ξυπνάει στις 5:30 το πρωί χειμώνα – καλοκαίρι, την ώρα που οι συμμαθητές του κοιμούνται.
«Δεν με ενοχλεί που δουλεύω όταν άλλοι συνομήλικοι μου έχουν να σκεφτούν μόνο την διασκέδαση τους. Στην οικογένεια μου έχουμε μάθει όλοι να βοηθάμε- και αυτό νομίζω είναι το σωστό», λέει μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα».
Ο πατέρας του παρόλο που δείχνει κατανόηση στην πράξη του παιδιού του, δεν νιώθει περήφανος. «Πόσο υπερήφανος μπορεί να είσαι; Όσο και αν τα αξίζουν όλοι αυτοί –όχι τις μούντζες, πολύ χειρότερα – δεν μπορείς να είσαι περήφανος», λέει στην RealNews ο κ. Γιώργος Μιχαλέ.
Εξηγεί όμως ότι το παιδί του γνωρίζει την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και έχει επηρεάσει την οικογένεια του: «Με τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση μας έχει διαλύσει, ειδικά εμένα που έχω και μεγάλη οικογένεια με 16 παιδιά. Το παιδί τα βλέπει αυτά τα πράγματα και σου λέει τι μέλλον έχουμε; Ήρθε η έκτακτη εισφορά να πληρώσουμε 1.080 ευρώ, το τέλος ακινήτων δεν έχει έρθει ακόμα, φόρος από δω, φόρος από εκεί, πώς θα ζήσουμε;», αναρωτιέται ο κ. Μιχαλέ, συνταξιούχος του δήμου Λάρισας και λέει «δόξα τον Θεό» που εργάζεται και η γυναίκα του.
Διχασμένοι είναι οι καθηγητές, η διευθύντρια του σχολείου, ακόμα και ο δήμαρχος Λάρισας για την τιμωρία που πρέπει να του επιβληθεί. Ναι μεν ήταν μια λάθος κίνηση, αλλά το παιδί είχε άψογη συμπεριφορά μέχρι σήμερα, λένε οι καθηγητές του, που προσθέτουν, ότι και άλλα παιδιά το έκαναν, μόνο που δεν τους τράβηξαν οι κάμερες.
Ο δήμαρχος Λάρισας ζήτησε από την πρώτη στιγμή να μην τιμωρηθεί, όμως ακόμα δεν έχει αποφασιστεί τι θα γίνει. 
Ο ίδιος πάντως λέει: «Δεν ξέρω αν θα με τιμωρήσουν. Ελπίζω πώς όχι», ενώ ο πατέρας του τονίζει: «… όλη η Ελλάδα τους πετούσε αβγά, με το παιδί μου βρήκαν να ασχοληθούν επειδή έριξε μούντζα»
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις