ΣΙΝΕ

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Tα νέα επτά θαύματα της φύσης...(video)

Η ψήφος εκατομμυρίων ανθρώπων από ολόκληρο τον κόσμο ανέδειξε, ανάμεσα σε 28 υποψηφιότητες, τα «Νέα 7 Θαύματα της Φύσης».
Όπως σε πολλούς αγώνες, ωστόσο, δεν έλειψαν τα χτυπήματα κάτω από τη μέση, με κάποιους αξιωματούχους να κατηγορούν τους διοργανωτές ακόμη και για εκβιασμό, προκειμένου να συμπεριλάβουν ή να αποκλείσουν συγκεκριμένες τοποθεσίες από τη λίστα.
Τα «Νέα 7 Θαύματα της Φύσης», όπως ανακοινώθηκαν- βάσει της πρώτης καταμέτρησης- από τους διοργανωτές είναι: το τροπικό δάσος του Αμαζονίου, ο κόλπος Χαλόνγκ στο Βιετνάμ, οι καταρράκτες Ιγκουαζού σε Αργεντινή και Βραζιλία, η νήσος Τζέτζου στη Νότια Κορέα, το Εθνικό Πάρκο Κομόντο της Ινδονησίας, ο υπόγειος ποταμός Πουέρτο Πρινσέσα στις Φιλιππίνες και το Τέιμπλ Μάουντεν με την επίπεδη κορυφή, στη Νότιο Αφρική.
Αυτή ενδέχεται να μην είναι η τελική λίστα. Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε στις 11/11 και η καταμέτρηση άρχισε αμέσως. Οι νικητές θα ανακοινωθούν επισήμως στις αρχές του 2012 και μέχρι τότε η κατάταξη είναι όμως πιθανό να αλλάξει.
«Όταν τα Νέα 7 Θαύματα της Φύσης επιβεβαιωθούν, θα γίνουν από κοινού με τα Νέα 7 Θαύματα του Κόσμου κομμάτι της παγκόσμιας συλλογικής μνήμης της ανθρωπότητας» λέει ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας για την ανάδειξη των 7 Νέων Θαυμάτων, Μπερνάρ Ουέμπερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις