ΣΙΝΕ

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

"Προσοχή! Είναι η Άνγκελα"!!!

Tο αμερικανικό περιοδικό Newsweek αφιερώνει την έκδοση αυτής της εβδομάδας στην Μέρκελ, με τίτλο «Προσοχή! Είναι η Άνγκελα». Το δημοσίευμα αποκαλεί τη Γερμανίδα καγκελάριο εξαιρετικά δύσπιστη, με αδυναμία στους ξανθούς άνδρες, αλλά πάνω από όλα ψυχρή και μάλιστα ψυχρή με την ΕΕ.

«Η καγκελάριος διακατέχεται από βαθιά δυσπιστία απέναντι στο Σαρκοζί και μισεί τη φράση Μερκοζί», υποστηρίζει ο Αμερικανός αρθρογράφος. «Η σχέση της με τον Γάλλο πρόεδρο είναι μια προσομοίωση, ένα σόου για να ηρεμήσουν οι αγορές». Ο αρθρογράφος, μάλιστα, παραλλάσσει κι ένα ανέκδοτο από τον πρώην σύζυγο της.


Παραιτήθηκε ο Κρ.Λίντνερ
Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα, Τετάρτη, ο γενικός γραμματέας των Φιλελεύθερων, Κρίστιαν Λίντνερ.
Η αιφνιδιαστική αυτή κίνηση, σύμφωνα με πηγές, ενδεχομένως συνδέεται με το δημοψήφισμα που θα γίνει εντός του κόμματος με το οποίο θα ζητείται η απόρριψη περαιτέρω διασώσεων στην Ευρωζώνη, καθώς και η δημιουργία ενός μηχανισμού που θα επιτρέπει την έξοδο χωρών από το ευρώ.
Ο Λίντνερ, και όχι μόνο, είχε προειδοποιήσει πως εάν το δημοψήφισμα αυτό επιτύχει τότε τα μέλη του FDP που βρίσκονται στην κυβέρνηση της Μέρκελ θα είναι σε θέση να μπλοκάρουν νέα πακέτα διάσωσης χωρών της Ευρωζώνης, με αποτέλεσμα να κλιμακωθεί περαιτέρω η ευρωπαϊκή κρίση χρέους.
Στο περιεχόμενο των αποφάσεων της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών θα αναφερθεί η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία θα κάνει σήμερα, Τετάρτη, προγραμματικές δηλώσεις ενώπιον της γερμανικής Βουλής.
Η Μέρκελ πρόκειται να μπει για άλλη μια φορά στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης, με σημείο κριτικής αυτή τη φορά την άσκηση βέτο της Βρετανίας, ως αποτέλεσμα των γαλλογερμανικών πιέσεων, σύμφωνα με την ελληνική έκδοση της Deutsche Welle.
Μιλώντας την Τρίτη σε συνεδρίαση του κόμματός της η Γερμανίδα καγκελάριος επιχείρησε να διαλύσει τις αμφιβολίες που έχουν δημιουργηθεί γύρω από τη νομική βάση της σχεδιαζόμενης δημοσιονομικής ένωσης.
«Είμαστε στο σωστό δρόμο, ακόμη κι αν η ενοποίηση της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής γίνει μέσω διακρατικών συμφωνιών» υπογράμμισε. Και πρόσθεσε ότι «το επιβεβαίωσε και η νομική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».
ΤΑ ΝΕΑ
Δείτε περισσότερα θέματα σε αυτό το blog 
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παρόντος ιστολογίου με την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (Νόμος 2121/1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις