ΣΙΝΕ

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγών στην Εγνατία Οδό..


Επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγών στην Εγνατία Οδό

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα. Έως τα ξημερώματα της Παρασκευής, σε εξέλιξη βρισκόταν επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγών ΙΧ που ακινητοποιήθηκαν σε παρακαμπτήριο της Εγνατίας Οδού στο τμήμα από Κοζάνη προς Γρεβενά και Ήπειρο.
Με δυσκολίες η κίνηση στους δρόμους Λαμίας και Δομοκού προς Καρδίτσα, Τρίκαλα και Καρπενήσι. Αρκετά ορεινά χωριά σε Κόνιτσα, Τζουμέρκα και Καρδίτσα δεν έχουν ρεύμα. Στους 70 πόντους το χιόνι στην Ευρυτανία και τη Δ.Φθιώτιδα. Χίονι και στην Πάρνηθα, όπου από το τελεφερίκ και πάνω είναι αναγκαίες οι αντιολισθητικές αλυσίδες..
Συγκεκριμένα, το βράδυ της Πέμπτης διεκόπη λόγω πυκνής χιονόπτωσης η κίνηση των οχημάτων στο τμήμα της Εγνατίας Οδού, από Κοζάνη προς Γρεβενά και Ήπειρο. Στους οδηγούς υπεδείχθη να ακολουθήσουν τον παρακαμπτήριο δρόμο, ωστόσο, λίγο αργότερα στο ύψος Κοίλων - Βατερού Κοζάνης δίπλωσε νταλίκα, μπλοκάροντας τον δρόμο, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πολλοί οδηγοί ΙΧ.
Η επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγών και επιβατών συνεχιζόταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής. Ήδη, έχουν απεγκλωβιστεί περίπου 500 άτομα, ενώ λόγω της ανάγκης για φιλοξενία δόθηκε εντολή να ανοίξει σχολικό συγκρότημα στην Κοζάνη για να διανυχτερεύσουν οι εγκλωβισμένοι οδηγοί και επιβάτες.
Το ρεύμα της Εγνατίας Οδού προς Γιάννενα - Θεσσαλονίκη άνοιξε νωρίς το πρωί της Παρασκευής, ενώ γίνονται προσπάθειες για να ανοίξει και το άλλο ρεύμα κυκλοφορίας.
Παράλληλα, με δυσκολία εξελίσσεται η συγκοινωνία στους δρόμους Λαμίας - Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα και Λαμίας - Καρπενησίου, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών. Και στους δύο οδικούς άξονες η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αλυσίδες κυρίως λόγω του παγετού, αφού από τις πρώτες πρωινές ώρες και μετά η χιονόπτωση σταμάτησε.
Aντίθετα χωρίς αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία στο δρόμο Λαμίας - 'Άμφισσας, ενώ κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει στο εθνικό οδικό δίκτυο.
Σε ό,τι αφορά το επαρχιακό δίκτυο της Φθιώτιδας αναμένεται τα μηχανήματα των δήμων τις επόμενες ώρες να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία, κυρίως στο ορεινό δίκτυο.
Το χιόνι στην Ευρυτανία και στη Δυτική Φθιώτιδα έχει ξεπεράσει τους 70 πόντους, ενώ στην περιοχή του Δομοκού τους 30 πόντους.
Εν τω μεταξύ, χωρίς ρεύμα από το βράδυ της Πέμπτης παραμένουν 15 χωρία στην Κόνιτσα, 9 χωριά σε Τζουμέρκα και Μουζάκι και 20 χωριά στην Αργιθέα Καρδίτσας. Η ΔΕΗ διαβεβαιώνει ότι η βλάβη θα έχει διορθωθεί μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής.
Όσον αφορά στην Αττική, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην Πάρνηθα, από το τελεφερίκ και πάνω.
Χωρίς προβλήματα πραγματοποιούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ύφεση της κακοκαιρίας αναμένεται από το απόγευμα της Παρασκευής. Βαθμιαία βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σάββατο, αλλά από το απόγευμα της Κυριακής προβλέπεται νέα επιδείνωση.
ΤΑ ΝΕΑ
Δείτε περισσότερα θέματα σε αυτό το blog Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παρόντος ιστολογίου με την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (Νόμος 2121/1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις