ΣΙΝΕ

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Άρωμα... εκλογών θα έχει ο φετινός Απρίλιος

Σύμφωνα με τα επικρατέστερα σενάρια, οι εκλογές θα προκηρυχθούν, γύρω στα τέλη Μαρτίου και απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει ολοκληρωθεί το PSI. Έτσι, οι κάλπες θα στηθούν πιθανότατα το διάστημα από τις 22 Απριλίου έως και το πρώτο δεκαήμερο του Μαϊου.


Πιθανή ημερομηνία θεωρείται και η 8η Απριλίου, Κυριακή των Βαϊων, αν και σύμφωνα με αναλυτές θα μπορούσε να δοθεί μία παράταση λίγων εβδομάδων στην κυβέρνηση.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο πρωθυπουργός έχει ενημερώσει για τις προθέσεις του, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιώργο Καρατζαφέρη με τους οποίους έχει ήδη συναντηθεί, ενώ επίκειται σήμερα και η συνάντησή του –για τα ίδια θέματα- με τον Γιώργο Παπανδρέου.
Πληροφορίες θέλουν τον Λουκά Παπαδήμο να είναι ικανοποιημένος από τις συναντήσεις που είχε μέχρι στιγμής με τους πολιτικούς αρχηγούς. Για να σταματήσει μάλιστα η εκλογολογία εντός τις κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός, αναμένεται μέσα στον Ιανουάριο να εξηγήσει ο ίδιος, με δημόσια παρέμβασή του, το χρονοδιάγραμμα των εκλογών.
Πάντως μετά τις γιορτές, την κυβέρνηση περιμένει αγώνας δρόμου.
Κρίσιμοι μήνες για το κυβερνητικό έργο Ιανουάριος και Φεβρουάριος:
Ο κ Παπαδήμος αναμένεται να ζητήσει από τους υπουργούς να προχωρήσουν πιο γρήγορα το κυβερνητικό έργο, με επίσπευση των διαρθρωτικών αλλαγών. Πληροφορίες θέλουν τον κ Παπαδήμο να προχωρά ακόμη και σε αντικατάσταση υπουργών, αν διαπιστώσει μεγάλες καθυστερήσεις, αφού και ο χρόνος πιέζει.
Άλλωστε αναμένεται και η άφιξη της Τρόικας στην Αθήνα που σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει την εκταμίευση της επόμενης δόσης, της πρώτης του νέου προγράμματος που ξεπερνά τα 80 δις. Ευρώ.
Εντός Ιανουαρίου θα προωθηθούν αρκετά νομοσχέδια. Δύο θέματα που αναμένεται να προχωρήσουν, είναι το πλήρες άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και το νομοσχέδιο για τις επικουρικές συντάξεις. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το πρώτο σκέλος των διαπραγματεύσεων για το PSI θα ολοκληρωθεί πιθανότατα γύρω στις 15 Φεβρουαρίου.
Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι η Βουλή θα πρέπει να είναι ανοιχτή τόσο τον Φεβρουάριο, όσο και τον Μάρτιο, προκειμένου να κυρωθούν οι σχετικές συμβάσεις, πράγμα που υπολογίζεται να γίνει, το νωρίτερο στις 15 Μαρτίου.
Star.gr
Δείτε περισσότερα θέματα σε αυτό το blog 
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παρόντος ιστολογίου με την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (Νόμος 2121/1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις