ΣΙΝΕ

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Νέες αποκαλύψεις για το μεγαλύτερο κύκλωμα μαστροπών της χώρας!

Νέες αποκαλύψεις για τη δράση του μεγαλύτερου κυκλώματος μαστροπών που δραστηριοποιούταν τα τελευταία δέκα χρόνια στη χώρα μας φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Espresso της Κυριακής».
Τρία από τα κορυφαία στελέχη της οργάνωσης που εξανάγκαζε νεαρές κοπέλες από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και τα Βαλκάνια να
συνευρίσκονται ερωτικά με ευκατάστατους κυρίους έχουν ήδη οδηγηθεί στη φυλακή. Ο 51χρονος «εγκέφαλος», ο ταμίας και ο «δεσμοφύλακας» των κοριτσιών, αφού απολογήθηκαν στις δικαστικές αρχές, αμέσως οδηγήθηκαν σε κελιά, καθώς κανείς δεν έπεισε με τα επιχειρήματά του ανακριτή και εισαγγελέα.
Η μόνη που διαφεύγει τη σύλληψη, μέχρι αυτή τη στιγμή, είναι η 56χρονη σύζυγος του αρχηγού, η οποία φέρεται να είχε μία από τις αρχηγικές θέσεις στην οργάνωση. Η «Espresso της Κυριακής» αποκαλύπτει τον τρόπο δράσης της οργάνωσης, τον ρόλο του κάθε μέλους της, τι ισχυρίστηκε στην απολογία του ο ταμίας των μαστροπών αλλά και το πώς οι αστυνομικοί έφτασαν στην εξάρθρωση του κυκλώματος.


Ο ΙΣΧΥΡΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ
Το κύκλωμα λειτουργούσε με νόμους σιωπής αλλά και με ιεραρχία. Εκτός από την τετράδα που καταλάμβανε τις υψηλές θέσεις, στον ισχυρό πυρήνα του βρίσκονταν άλλα έξι άτομα.
Μεταξύ αυτών ένας μουσικός παραγωγός, συνταξιούχοι, ακόμη και οδηγοί ταξί. Ο καθένας τους είχε τις δικές του αρμοδιότητες και ευθύνες τις οποίες έπρεπε να τηρεί με ευλάβεια και να δίνει αναφορά στα υψηλότερα κλιμάκια. Ο γιος της 56χρονης αρχηγίνας για την οποία οι διωκτικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να την εντοπίσουν και να τις περάσουν χειροπέδες, αν και μουσικός παραγωγός στο επάγγελμα, είχε αναλάβει να μεταφέρει και να παραλαμβάνει τις καλλίγραμμες κοπέλες από τα ερωτικά ραντεβού.
Η κόρη της 56χρονης, η οοποία δηλώνει συνταξιούχος σε ηλικία μόλις 37 ετών, ήταν υπεύθυνη για το τηλεφωνικό κέντρο της «επιχείρησης». Στην οργάνωση συμμετείχαν ακόμη ένας οδηγός ταξί, τρεις συνταξιούχοι και ένας ιδιωτικός υπάλληλος. Κατά περίπτωση, τα μέλη του κυκλώματος διευκόλυναν τη μεταφορά των γυναικών στα ξενοδοχεία της Αττικής, εισέπρατταν τα έσοδα από τις παράνομες δραστηριότητες της οργάνωσης και τα παρέδιδαν μέσα σε φακέλους στα αρχηγικά μέλη και συγκεκριμένα στο σπίτι της 56χρονης στους Αγίους Αναργύρους.


Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ «ΤΑΜΙΑ»
Αποκαλυπτική είναι επίσης η μαρτυρία του 38χρονου, μέλους της οργάνωσης που κατείχε τον ρόλο του «ταμία» στο κύκλωμα των μαστροπών και κρίθηκε προφυλακιστέος. Οπως είπε στην προανακριτική απολογία του ο 38χρονος, ο οποίος είναι και πατέρας τριών παιδιών, εργαζόταν ως οδηγός οχημάτων σε εταιρεία μεταφορών, όμως λόγω οικονομικών προβλημάτων ξεκίνησε να βάφει σπίτια. Σε ένα από αυτά γνώρισε, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε, και την 56χρονη, σύζυγο του φερόμενου ως αρχηγού του κυκλώματος.
«Εκεί, ύστερα από καθημερινές συζητήσεις που είχαμε σε φιλικό επίπεδο κι ενώ αποκτήσαμε οικειότητα και της μιλούσα για την καθημερινότητά μου και τον βιοπορισμό μου, η ίδια μου ανέφερε ότι θα μπορούσε να με βοηθήσει οικονομικά με το να μου προσφέρει κάποια εργασία» αναφέρει στην κατάθεσή του και συμπληρώνει: «Οταν της ζήτησα να γίνει πιο συγκεκριμένη μου είπε ότι θα μπορούσα να εργάζομαι για λογαριασμό δικό της και του συζύγου της, προκειμένου να πηγαίνω με το αυτοκίνητό μου νωρίς το πρωί πριν πάω στη δουλειά μου, να συναντώ σε συγκεκριμένα σημεία κάποιους ανθρώπους που θα μου υποδείκνυε η ίδια, να παραλαμβάνω χρήματα από αυτούς και να τους τα πηγαίνω στην οικία τους. Σε ερωτήσεις μου σχετικά με την προέλευση των χρημάτων και την εργασία των ατόμων που θα μου έδιναν τα εν λόγω χρηματικά ποσά μου απάντησε ότι εργάζονταν ως οδηγοί οι οποίοι αναλάμβαναν τη μεταφορά των γυναικών στα ερωτικά ραντεβού. Από τα έσοδα που είχαν κρατούσαν αυτοί το μερίδιό τους και τα υπόλοιπα χρήματα θα μου τα έδιναν προκειμένου να τα παραδίδω σε αυτήν» λέει ο 38χρονος, καταλήγοντας ότι ο ίδιος πληρωνόταν το ποσό των 200 ευρώ την εβδομάδα.


Η σύλληψη
Οι συναντήσεις των μελών του κυκλώματος για να παραδίδουν τα ποσά από τα ραντεβού και οι συχνές μετακινήσεις τους ήταν οι δύο βασικές αιτίες που οδήγησαν στην εξάρθρωση της σπείρας και τη σύλληψη των ανθρώπων που κρύβονταν πίσω από αυτή. Σύμφωνα με κατάθεση αστυνομικού που είχε αναλάβει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση, από τον περασμένο Σεπτέμβριο η Αστυνομία είχε θέσει σε διακριτική παρακολούθηση τα σπίτια κάποιων από τους υπόπτους ενώ παρακολουθούσε τις συναντήσεις τους για την παράδοση των χρημάτων και τις συχνές «επισκέψεις» τους στα ξενοδοχεία της Αθήνας.
Οπως αναφέρει ο αστυνομικός «οι οδηγοί μετέφεραν τις γυναίκες, οι οποίες ήταν προκλητικά ντυμένες, στο ξενοδοχείο ή σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και έπειτα από περίπου μία ώρα -κατά τον συνήθη χρόνο τέλεσης των ερωτικών ραντεβού- τις παραλάμβαναν. Το επόμενο πρωί συναντιόντουσαν με τον ταμία της οργάνωσης και του παρέδιδαν τα χρήματα από τα ραντεβού της προηγούμενης μέρας, μέρος των οποίων κατέληγε στα χέρια των αρχηγικών μελών του κυκλώματος».
Espressonews.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παρόντος ιστολογίου με την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (Νόμος 2121/1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις